Pop-up bibliotheek geopend in Oude-Tonge

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Wethouder Berend Jan Bruggeman heeft dinsdag 21 juli de pop-up bibliotheek in Oude-Tonge geopend.

De bibliotheek in Oude-Tonge is gevestigd in woonzorglocatie Ebbe & Vloed. Maar met het corona-virus is dat niet heel handig. En dus heeft de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta een oplossing gevonden; een pop-up bibliotheek.

Opening

De opening was een klein feestje. Of nou ja, een groot feest met een klein gezelschap én natuurlijk met anderhalve meter afstand. Zo werd er gedicht en voorgelezen op de stoep. Wethouder Bruggeman benadrukte bij de opening het belang van lezen voor kinderen én volwassenen. “Boeken en lezen verkleinen de verschillen in de maatschappij. De bibliotheek speelt een belangrijke rol in het hiervan toegankelijk houden voor iedereen.”

Tot het einde van de zomer is er een speciale kortingsaanbieding om lid te worden van de bibliotheek. En er is een leuke win actie waarbij je een volledig gratis lidmaatschap kunt krijgen!

Ga snuffelen

Alle boeken kunnen gereserveerd en opgehaald worden, maar zelf snuffelen is ook mogelijk. Wil je zelf ook een kijkje nemen? De pop-up bieb is te vinden aan de Dabbestraat 40 in Oude-Tonge. De openingstijden zijn dinsdag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Er zullen ook activiteiten georganiseerd worden in de pop-up bieb. Denk bijvoorbeeld aan peuterochtenden met voorlezen en spelletjes. Maar ook activiteiten van het digiTaalhuis waarmee mensen beter Nederlands leren spreken en lezen. Maar ook activiteiten om beter om te gaan met computers en tablets.