Burgemeester wenst iedereen een fijne Koningsdag

Foto: Nieuws.nl

Normaal gesproken kleurt Nederland oranje tijdens Koningsdag. We gaan massaal de straat op naar kleedjesmarkten of feestjes. Dit jaar niet.

Door Sam Fish

In heel Nederland is er een aangepast Koningsdagprgramma gepresenteerd. Ook burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman roept iedereen op om het oranjefeest dit jaar thuis te vieren. Dit doet ze in haar toespraak (zie video onderaan het bericht).

Woningsdag

Het is de bedoeling dat iedereen thuis blijft dit jaar. Maar ook daar kan het heel erg leuk zijn. Ga bijvoorbeeld oud-Hollandse spelletjes doen in de achtertuin. Zing het Wilhelmus met de hele straat in de voortuin. En verkoop je spulletjes via de online kleedjesmarkt.

Koningsdag thuis hoeft helemaal niet stom te zijn. Maak het zo leuk als je zelf wilt. En een pluspunt; als je je fiets versiert, weet je zeker dat die van jou de mooiste is!

Fotoactie

De gemeente vindt het natuurlijk jammer dat we Koningsdag thuis moeten vieren. Maar ze zijn wel heel erg benieuwd naar hoe iedereen dat doet. Ze vragen daarom iedereen een foto te maken van de Woningsdag. Deze kunnen opgestuurd worden naar [email protected].

Laat ons ook weten hoe jij Koningsdag viert dit jaar. Laat een reactie achter op onze Facebookpagina.