Oud-papier wordt volgende week weer opgehaald

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

De gemeente heeft donderdagavond 2 april virtueel de raadsvergadering gehouden. En daar is goed nieuws uitgekomen.

Door Sam Fish

Hendrik Herweijer van de SGP laat op zijn Facebook weten dat het oud-papier weer opgehaald gaat worden. “Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd,” schrijft hij. “Wethouder Markwat bevestigt zojuist dat volgende week het ophalen van het oud-papier weer wordt hervat.”

Het ophalen gaat wel gebeuren op andere data en zonder vrijwilligers. Dus in iets andere vorm dan we gewend zijn, maar het is zeker goed nieuws. In de afvalkalender is per postcode te zien wanneer de blauwe container bij jou in de buurt wordt opgehaald.

Klachten

De afgelopen weken liet de gemeente weten dat de blauwe container voorlopig niet geleegd zou worden. Dit omdat dit wordt gedaan voor vrijwilligers. De gemeente wilde hen niet in gevaar brengen voor het corona-virus. Ze lieten wel weten te zoeken naar een oplossing. Die is nu dus gevonden.

Het besluit van de gemeente deed veel stof opwaaien. Er werd veel geklaagd dat de blauwe container al helemaal vol zat. Ook het sluiten van de milieustraat viel niet in goede aarde bij sommige mensen. Wat daarmee gaat gebeuren is nog onduidelijk.