Oud-papier wordt voorlopig niet meer opgehaald

Foto: Sam Fish

De gemeente Goeree-Overflakkee laat weten dat het oud-papier voorlopig niet huis aan huis wordt opgehaald. Dat geldt voor het hele eiland.

Door Sam Fish

De gemeente is op dit moment aan het kijken naar een alternatief voor de logistieke uitvoering ervan. Echter is dé oplossing nog niet gevonden en dus is er wat meer tijd nodig.

“We snappen dat het vervelend is als volle blauwe containers niet geleegd worden,” zegt een woordvoerder. “Maar we zetten alles op alles om snel een alternatief te kunnen bieden. We vragen aan iedereen om het oud-papier nog een paar weken langer te bewaren.

Op Goeree-Overflakkee wordt het afval opgehaald door Renewi. Zij besloten vorige week tijdelijk te stoppen met het legen van de blauwe bakken. Het ophalen van oud-papier op zaterdagen en één woensdag wordt normaal gesproken samen met vrijwilligers uitgevoerd.

Afvalinzameling

De groene en de bruine containers worden gelukkig nog wél geleegd. Deze inzameling blijft gewoon doorgaan volgens de normale regeling. Wanneer de blauwe container weer geleegd gaat worden is dus nog niet bekend. Zodra er een oplossing is gevonden, maakt de gemeente dat direct bekend.