Voorlopig geen collectes tot 16 mei

Foto: PR Hersenstichting Nederland

De gemeente laat weten dat er tot sowieso 16 mei geen collectes plaats vinden. Dit in verband met het corona-virus.

Door Sam Fish

De organisatie van de collectes in Nederland, Erkende Goede Doelen, bevestigt dit op hun website. Zij plaatsen voor het hele jaar het overzicht van de collectes. Zo weet je dus precies wie je aan de deur kunt verwachten.

Tot en met 16 mei is dat dus niemand. Ook vindt er geen huis-aan-huis donateurswerving meer plaats. Dat werd dan weer bekend gemaakt door het Centraal Bureau Fondsenwerving. De gemeente volgt deze maatregelen en verleent daarom voorlopig geen collectevergunningen. Dit geldt voor zowel landelijke als plaatselijke instellingen.

De jaarlijkse collecte is voor de goede doelen uitermate belangrijk. Voor velen van hen is het zelfs vrijwel hun enige inkomstenbron. Toch staat het welzijn van alle mensen voorop.

Collectes

Tot en met 16 mei stonden er aardig wat collectes op de planning. Zo zouden er vrijwilligers langskomen voor het Fonds Gehandicaptensport, de Hartstichting, Stichting Oranje Comité Den Bommel, Nationaal Fonds Kinderhulp en het Longfonds. Wil je hen toch steunen? Kijk dan op de bijbehorende websites voor de mogelijkheden.

Wees alert

Er zijn altijd mensen die het vertrouwen van de mensen probeert te testen. Blijf dan ook alert als iemand komt collecteren aan de deur. Hoe goed het verhaal ook klinkt en hoe legaal het er ook uitziet. Bij twijfel altijd even bellen met de overkoepelende organisatie. Weet dat er dus niet gecollecteerd wordt. Trap er niet in!

Zijn er toch mensen die geld proberen af te troggelen met welke smoes dan ook. Neem dan contact op met de politie (0900-8844) of de gemeente (140187).