CuraMare deelt corona-details per locatie

Foto: CuraMare

We weten sinds 14.00 uur vanmiddag dat er op Goeree-Overflakkee 112 mensen positief getest zijn op het corona-virus. CuraMare komt nu met meer informatie.

Door Sam Fish

Door de grote vraag van bewoners op Goeree-Overflakkee en omliggende gemeente heeft CuraMare besloten om het aantal besmettingen per CuraMare-locatie te delen. “Bijna iedere eilandbewoner kent wel iemand die binnen één van onze locaties verblijft,” zegt een woordvoerder. “We begrijpen dat het belangrijk is om deze cijfers te delen.”

Actueel overzicht

In het overzicht zijn het aantal positieve besmettingen te zien per locatie van CuraMare. Ook is te zien hoeveel patiënten, bewoners en/of cliënten er ook aan zijn overleden. Hierbij gaat het ook om besmettingen die bij CuraMare zijn opgenomen en uit een andere gemeente komen dan Goeree-Overflakkee.

“Zo zijn er bijvoorbeeld patiënten uit andere ziekenhuis via de landelijke coördinatie opgenomen in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland,” laten ze weten.

Test

“Ter bescherming van onze patiënten/bewoners/cliënten en medewerkers wordt iedereen binnen CuraMare met (lichte) klachten getest,” vertelt Carla Arends, deskundige infectiepreventie CuraMare. “Op die manier willen we verspreiding en besmetting met het virus zoveel mogelijk beperken. Patiënten/bewoners/cliënten die positief getest zijn op corona én overlijden, hadden vaak al onderliggende aandoeningen. Deze aandoeningen zorgden ervoor dat deze mensen een kwetsbare gezondheid hadden vóór het moment van besmetting met het coronavirus.”

Beleid CuraMare

Sinds de uitbraak van het corona-virus heeft CuraMare maatregelen genomen om verspreiding te beperken. Ze doen er dan ook alles aan om goed voor iedereen te kunnen zorgen. Daarin volgen ze de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Het belangrijkste is nu dat de zorg op de locaties door kan blijven gaan.

Disclaimer

De kaart die CuraMare heeft gedeeld gaat alleen om de corona-besmettingen binnen hun locaties. Op de kaart staan ook ‘maar’ 83 besmettingen aangegeven. Het totaal op Goeree-Overflakkee staat inmiddels al op 112 positief geteste corona-patiënten. Dat houdt dus in dat er ook mensen buiten die CuraMare zorglocaties besmet zijn.

In welke dorpen deze mensen wonen is bij ons dus niet bekend. Zorg dus dat je altijd en overal alert bent en afstand houdt. Het virus verspreidt zich niet, dat doen wij.