Duizenden liters chemicaliën aangetroffen

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

De politie heeft in gisterochtend in een groot aantal panden in het zuiden van het land zoekingen gedaan. In een loods werd onder andere 50.000 liter aan chemicaliën aangetroffen voor het vervaardigen van synthetische drugs. Twee personen werden aangehouden.

Zoekingen
In Roosendaal, Den Bommel, Weert, Oudenbosch en St Willebrord werden zoekingen gedaan. In den Bommel werd meer dan 50.000 liter aan grondstoffen gevonden die nodig zijn om synthetische drugs te produceren. In Roosendaal werden naast jerrycans met chemicaliën, een vrachtwagen vol hennepteelt gerelateerde goederen en een gestolen auto in beslag genomen. In St Willebrord werden in een schuur in drie grote diepvrieskisten vaten met resten van chemicaliën en MDMA aangetroffen. Hierna werd de zoeking uitgebreid naar de woning waar 1.3 kilo MDMA lag. Ook werd contant geld, enkele tienduizenden euro’s, in beslag genomen. Een 58-jarige man en een 61-jarige vrouw werden aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld. In Weert werd een apaanlab aangetroffen in een loods.

Bij deze actie werkten 100 medewerkers van OM en politie mee en medewerkers van gemeente en douane. De politie gaat verder met het onderzoek en sluit meer aanhoudingen zeker niet uit.

Lees ook: Waterpoort Armada 2015 van start

Ondermijningsteam
De actie werd gecoördineerd door het ondermijningsteam en sluit aan bij de bredere aanpak van de Taskforce Brabant-Zeeland om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om Illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting.

Het ondermijningsteam bestaat uit medewerkers van politie, FIOD en Belastingdienst en werkt nauw samen met OM, gemeenten, provincies, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Iedere interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.

IMG_9769 IMG_9768 IMG_9767

Reacties