Het is rond! Buitengebieden krijgen snel internet

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakke

Goed nieuws voor de inwoners van het buitengebied van Goeree-Overflakkee en van de kernen Achthuizen, Den Bommel en Stad aan ‘t Haringvliet. Glasvezel buitenaf gaat starten met de aanleg van glasvezel.

Het minimale percentage is ondanks de verlenging niet gehaald. Toch gaan de plannen door om de buitengebieden snel internet te geven. Dankzij de garantstelling van Franzen Landbouw / Comgoed B.V. en TTW Systeem B.V. is het alsnog gelukt om de inwoners glasvezel te geven.

Wel is het van groot belang dat het deelnamepercentage doorgroeit. Glasvezel buitenaf zal daarom de komende tijd met ondersteuning van de gemeente, Woningbouwvereniging Oost West Wonen, Rabobank, Federatie Ondernemersverenigingen Goeree-Overflakkee (FOGO) en LTO de nodige inspanningen verrichten om nog zoveel mogelijk inwoners in te schrijven.

“We zijn zeer blij dat met de support van de betrokken partijen,” zegt Piet Grootenboer. Hij is de directeur bij Glasvezel Buitenaf. “Het is fijn dat we met de garantstelling van de twee ondernemers toch glasvezel kunnen aanleggen op Goeree-Overflakkee. Dit is een unieke situatie, waar het lokale draagvlak op een zeer bijzondere manier tot uiting komt. We hebben er vertrouwen in dat de samenwerking tot de noodzakelijke groei leidt.”

Gemeente blij met de komst van glasvezel

Maandagmiddag werd op het Oude Raadhuis van Middelharnis het goede nieuws bekendgemaakt. Dat gebeurde in het bijzijn van de ambassadeurs, lokale verkopers en wethouder Tea Both. De gemeente is erg blij dat de aanleg van glasvezel is zeker gesteld.

“Voor de inwoners en bedrijven is dit ongelooflijk goed nieuws,” laat wethouder Both weten. “Een snelle internetverbinding is voor de ontwikkeling van het eiland ontzettend belangrijk. Ik ben blij dat er glasvezel komt. Dit kan alleen maar door een gezamenlijke inspanning van inwoners, ondernemers, maatschappelijk partners en de gemeente.”

Ook woningbouwvereniging Oost West Wonen is blij dat er glasvezel wordt aangelegd. Wij willen dat onze huurders prettig kunnen wonen en beschikken over de juiste voorzieningen,” zegt Kees van Dam, manager vastgoed. “Glasvezel zorgt voor een snelle verbinding en dat is nodig voor onder meer veiligheid en zorg op afstand in de toekomst.”

Alsnog aanmelden

Het kan zomaar zijn dat er nog mensen zijn die zich niet hebben aangemeld, maar wel interesse hebben. Zij kunnen zich nog tot 31 december 2020 aanmelden zonder extra aansluitkosten. Dat scheelt zo’n € 995,- per aansluiting. Aanmelden kan door een abonnement af te sluiten bij één van de zes aanbieders. Dat zijn Caiway, CBizz, Delta, Helden van Nu, Kliksafe of Online.nl.

Bedrijventerreinen

Na de succesvolle campagne is het tijd voor de volgende fase. Voor de drie kernen en het buitengebied is het nu redelijk afgerond. En dat wil zeggen dat de bedrijventerreinen aan de beurt zijn. Zij beginnen begin januari 2020 een aanbod.

Meer informatie

Glasvezel buitenaf informeert de inwoners volgende week persoonlijk over het goede nieuws. Kijk voor meer informatie op de website: www.glasvezelbuitenaf.nl/gebieden/goeree-overflakkee.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen