Breng je administratie op orde met deze nieuwe cursus

Foto: Pixabay; Alexas_Fotos

De bibliotheek in Middelharnis start op maandag 25 november met een cursus. In ‘Voor ’t zelfde geld’ leer jij alles over je administratie.

De cursus is voor iedereen die graag wat meer inzicht in de eigen administratie wil krijgen en hier wat ondersteuning bij kan gebruiken. Door het volgen van de cursus krijg je overzicht in je financiën en alles wat daarbij hoort. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Hoe doe je dat?

Als je een eigen inkomen hebt, moet je goed nadenken over je geld. Je kan leuke spullen kopen, maar het is belangrijker om geld te hebben voor vaste lasten. Denk hierbij aan huur, energiekosten, ziektekostenverzekering en eten. Geld lenen is niet altijd een goed idee. Je hebt dan een schuld die je weer terug moet betalen. Vaak is het beter om pas iets leuks te kopen als je er voor gespaard hebt. Maar hoe doe je dat?

Natuurlijk worden er meer vragen behandeld tijdens de cursus. Waarom moet je een administratie bijhouden? En hoe doe je dat? En maak je wel gebruik van alle toeslagen waar je recht op hebt? Daarnaast worden er ook tips gegeven om zuiniger te leven.

Aanmelden

De cursus is een samenwerking tussen de bibliotheek, de gemeente en Stichting ZIJN. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten van anderhalf uur. De eerste cursusdag is op maandag 25 november en duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Deelname aan de cursus is hartstikke gratis.

Vooraf aanmelden is verplicht. Dit kan via het digitale aanmeldformulier bij de gemeente. Of ga naar de balie van de bibliotheek bij jou in de buurt. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Pauline Kootstra. Dat kan door een e-mail te sturen naar [email protected]. Of met Kristi Okker via [email protected].

DigiTaalhuis

De cursus Voor ’t zelfde geld is onderdeel van het aanbod van het DigiTaalhuis Goeree-Overflakkee. Het DigiTaalhuis is een samenwerkingsverband van verschillende partijen op Goeree-Overflakkee die zich inzetten om laaggeletterdheid onder de inwoners te verlagen en hun zelfredzaamheid te vergroten. Dit doen we door cursussen en activiteiten aan te bieden op het gebied van

De basisvaardigheden zijn lezen, schrijven, rekenen, maar ook digitale vaardigheden. Wil je meer informatie over de activiteiten van het DigiTaalhuis? Of wil je aan de slag als vrijwilliger? Kom dan naar de bibliotheek. Iedere dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur, iedere donderdag van 13.00 tot 15.00 uur en iedere eerste zaterdag van de maand is een medewerker van het DigiTaalhuis aanwezig voor informatie en advies.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen