Bij Elles opent eetwinkel

Foto: Bij Elles

Een crowdfundingactie en verbouwing later is het zover: op 2 mei aanstaande opent eetwinkel Bij Elles haar deuren aan de Nieuwstraat te Middelharnis. Velen hebben al meer dan eens nieuwsgierig gekeken naar het pand waar de afgelopen weken papier voor de ramen hing.

Vanaf aanstaande zaterdag kan iedereen terecht op deze leuke locatie voor een goede kop koffie, een lekker broodje of een soep van streekproducten; en het kan ook nog eens meegenomen of bezorgd worden! Met Bij Elles wordt dan ook een nieuwe markt op GoereeOverflakkee bediend.

Lees ook:  Flakkee verovert een plekje in het Guinness Book of Records

Het concept is simpel: Bij Elles staat voor lekker eten gemaakt van zoveel mogelijk biologische producten uit de streek. Alles wat uit de keuken komt is vers en zelfgemaakt en komt wanneer mogelijk van het land van Flakkeese boeren. Ook de overige producten zijn van hoge en eerlijke kwaliteit: zo wordt er alleen biologische frisdrank geschonken en wordt de koffie vers gemalen. Ook vegetariërs kunnen hun hart ophalen Bij Elles; voor hen staat er meer dan genoeg op de kaart. Al dit lekkers kan in de gezellige zaak genuttigd worden, maar ook to-go en bezorgen is mogelijk.

Bij Elles ontstond ruim een jaar geleden, toen eigenaresse Elles Hagens besloot om haar passie te gaan volgen en voor zichzelf te beginnen als thuiskok en cateraar. Sindsdien heeft zij menig diner en feestje verzorgd, maar ging zij ook een samenwerking met Diekhuus aan waarbij zij het eten verzorgde bij de theater-diner voorstellingen, op creatieve wijze afgestemd op het thema van de avond. De kwaliteit van Bij Elles werd bevestigd door tevreden klanten, maar ook door de groeiende aanwas van aanvragen voor cateringklussen. Na een aantal maanden besloot Elles dat het tijd was voor een eigen pand met een professionele keuken, om zo een gedegen uitvalsbasis voor haar service te creëren en ook zelf gasten te kunnen ontvangen.

Lees ook:  Benefietconcert voor Nepal in het Diekhuus op vrijdag 8 mei

Na enig zoeken kwam zij terecht in het pand aan de Nieuwstraat, een locatie met veel licht en aanloop. Ter financiering heeft zij een crowdfundingactie gedaan: over hun inleg krijgen investeerders een mooi rentepercentage terug. Dat mensen geloven in het concept van Bij Elles blijkt uit het feit dat veel investeerders hun steentje hebben bijgedragen aan deze financiering. Vanaf 2 mei hoeft Flakkee dus niet meer ver te zoeken naar een goede lunch, een gezonde avondmaaltijd of een geheel verzorgd diner dat thuis vers wordt afgeleverd. Loop ook eens binnen op dinsdag t/m zaterdag gedurende de winkelopeningstijden!

Reacties