Bootcamp met je oma!

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Van 13 april tot 17 mei 2015 vinden op Goeree-Overflakkee allerlei culturele activiteiten plaats onder de noemer ‘Vier Je Vrijheid!’ Op zaterdag 2 mei zal Middelharnis/Sommelsdijk helemaal in het teken staan van de bevrijding. Het begint ’s ochtends met een bootcamp voor jongeren tussen de 12 en 18, én de ‘oudere jongeren’ van 55 jaar en ouder. Later op de dag begint het bevrijdingsfestival op het ‘Vrijheidsplein’ en ’s avonds is er ook een speciaal festival voor jongeren.

Bootcamp ‘Vrijheid geef je door’
Sport is een prachtig middel om mensen met elkaar te verbinden. Tijdens deze speciale bootcamp sporten jong en oud samen onder het motto ‘Vrijheid geef je door’. De bootcamp bestaat uit een klimtoren, boogschieten, Highland games, Yoga en water management. De sportdag vindt zaterdag 2 mei plaats tussen 10:00 en 13:00 uur op de Edison in Middelharnis. Opgeven kan individueel of met een hele groep bij Jeroen de Boed. Tel: 0657387010 of[email protected].

Lees ook: Militaire oefening in Sommelsdijk: “De Goede Ree is hier perfect voor”

Vrijheidsplein en Liberty Lane
Op het Diekhuusplein, voor deze gelegenheid ‘Vrijheidsplein’ genoemd, treden vanaf 13:00 uur diverse artiesten en bands op en nemen het publiek mee in een muzikale reis door de tijd. Onder de artiesten de Engelse KAS (Kelly Ann Sproul), Bubbles and Boas en Donkey Fonk.

Op het Beneden Zandpad (‘Liberty Lane’) staat een braderie met o.a. een authentieke streek- en ambachtsmarkt,demonstraties, militaria stands en stichtingen/verenigingen die een raakvlak hebben met het thema vrijheid. Voor de kinderen zijn er springkussens, klimwand, geschminkt worden als militair en een leuke kermis!

Militaire voertuigen verzorgen rondritten en in de lucht is ook wat te zien! Diverse vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog voeren een fly-past uit over ‘dn Diek’. Het absolute hoogtepunt in de line-up is de Battle of Britain Memorial Flight Lancaster bommenwerper die in 2014 ook een herdenkingsvlucht over het eiland maakte.

Lees ook:  Mam, weet je nog…?

M.A.D. Festival
Vanaf 19:00 uur vindt het M.A.D. Festival plaats in het Jongeren Activiteiten Centrum in Middelharnis. Op M.A.D. vind je lekkere bandjes, getalenteerde kunstenaars, super goede singer-songwriters, prachtige poëzie en spoken word, de Sketch-Battle en meer. Een eigenwijs gek festival waar veel kunstvormen samen komen. M.A.D. is een festival voor jongeren. Jonge kunstenaars laten zien hoe goed er kunst bedreven wordt op Flakkee. Gerenommeerde kunstenaars laten ook hun kunsten zien, maar dragen ook bij met workshops, waar de jonkies tips en tricks krijgen om hun kunst nog vetter te maken. Dit alles in het kader van ‘Vier je Vrijheid!’.

Lees ook:  Meer oplaadpunten voor elektrische auto’s

Exposities
Naast bovenstaande activiteiten starten op vrijdag 1 mei ook exposities over de Tweede Wereldoorlog en de Bevrijding in het Raad- en Polderhuis in Ouddorp en in het Streekmuseum te Sommelsdijk.

Vier je Vrijheid
‘Vier je Vrijheid!’ is een gemeenschappelijk project van diverse culturele en maatschappelijke organisaties uit de gemeente Goeree-Overflakkee. Een maand lang staat het begrip ‘vrijheid’ centraal in al z’n facetten en betekenissen. Nederland herdenkt en viert dat wij in mei zeventig jaar geleden zijn bevrijd van de Duitse bezetters. Een dertigtal evenementen en activiteiten worden georganiseerd op Goeree-Overflakkee. Het gehele eiland wordt daarbij bereikt. De activiteiten variëren van herdenken tot vieren en van intiem kleinschalig tot groots spectaculair. Alle activiteiten zijn te vinden op de Facebook-pagina.

Lees ook: VIDEO’S: Geslaagde Koningsdag op Flakkee

Reacties