Drie maal prijs bij wedstrijd Glas in ’t Bakkie

Alle winnaars bij elkaar
Foto: Sam Fish

Van dinsdag 10 tot en met dinsdag 23 maart kon iedereen op Goeree-Overflakkee een reactie achterlaten op de Facebook pagina van de gemeente. De vraag was namelijk ‘Wat voor glasscheider ben jij?’.

Van de vele reacties zijn drie winnaar gekozen. Zij hadden de meeste likes en waren het origineelst. Angelique Herreburgh, Elsa Ras en Janette Kleinepier-Grinwis waren de gelukkige winnaars. Zij mochten op donderdag 9 april hun prijs ophalen in het gemeentehuis.

Lees ook: Ravage bij failliete Schoenenreus 

Angelique won door een foto te plaatsen van zoontje Wessel: “Jong geleerd is oud gedaan, toch? Hij had wat hulp nodig om ‘zijn’ appelmoespot in de glasbak te doen, maar het is gelukt!”. Elsa Ras plaatste een foto van een glazen fles en pot en zei daarbij: “Ik breng glas naar de glasbak zodra ik een paar flessen/potten heb… was alle potjes netjes uit”. Janette Kleinepier-Grinwis sleepte haar prijs binnen door te zeggen: “Ik ben een –wanneer ik eraan denk- glaswegbrenger”.

De prijs voor de drie was een glastas met iets lekkers, een Flakkees pakket, een dopper (soort drinkfles) en natuurlijk een bosje bloemen. Wethouder Piet Koningswoud had de eer om de prijs te overhandigen.

In Nederland zamelen we jaarlijks zo’n 350 miljoen kilo glas in, dat is bijna 22 kilo per persoon. Toch zit er nog ruim 100 miljoen kilo glas in het restafval. Dat is jammer, want dit glas kan niet hergebruikt worden.

Lees ook: Wethouder De Jong: Een eiland in beweging

Reacties