Wethouder: Een eiland in beweging

Met een druk op de knop is de tuin officieel geopend.
Foto: Sam Fish

Op donderdag 9 april werd officieel de nieuwe beweegtuin bij het Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk in gebruik genomen. Dit gebeurde op een feestelijke manier met een workshop van Olga Commandeur.

De beweegtuin werd geopend met een druk op de knop door wethouder De Jong en de heer Wim Driesse van CuraMare. Dit gebeurde allemaal in bijzijn van Stichting Zijn, ANBO en Sportteam GO en andere belangstellenden.

“Een eiland in beweging, dat is het gevoel dat ik op dit moment bij Goeree-Overflakkee krijg”, zegt wethouder Gerrit de Jong tijdens de opening van de beweegtuin. “Deze tuin is het begin van iets nieuws. Binnenkort komt er ook een project voor jongeren genaamd JOGG – Jongeren op goed gewicht”.

“Je ziet niet meer een saai gebouw, maar een mooie open ruimte waar iedereen welkom is en die vanaf alle kanten bereikbaar is”, vertelt Driesse tijdens zijn speech. “Mensen worden met deze mooie buitensportplaats uitgenodigd om meer te gaan bewegen”.

Ook Olga Commandeur van Nederland in Beweging was van de partij. “Mensen, spelen we niet meer omdat we oud zijn? Of zijn we oud omdat we niet meer spelen? Laten we het met zijn allen gewoon weer leuk maken!”, zegt ze voordat ze begint aan een warming up met de aanwezigen. Ook demonstreert ze wat er allemaal gedaan kan worden met de geplaatste toestellen.

Lees ook: Ravage bij failliete Schoenenreus

Reacties