Zoektocht naar onbekende verhalen en foto’s

08 jul , 11:58 Entertainment
1 nationaal archief herkingen1
Veel verhalen van de Watersnoodramp van 1 februari 1953 zijn nog niet verteld. Daar willen het Streekmuseum en Streekarchief verandering in brengen.
Of het nu was in het droge Dirksland of in het zwaar getroffen Oude-Tonge. Het Streekmuseum en het Streekarchief willen alle verhalen en foto’s verzamelen. Deze willen ze ontsluiten op een digitale kaart. Dat doen ze onder de noemer ‘De Watersnood door Kinderogen’.
Tijdens de herdenkingen bleek dat er nog veel onbekende verhalen en foto’s zijn van mensen die de ramp hebben meegemaakt. “We hebben nu nog de kans om de laatste verhalen te verzamelen en foto’s van een exacte locatie te voorzien. Dit project is een samenwerking tussen de Universiteit Utrecht, het Streekmuseum en Streekarchief Goeree-Overflakkee. En het betrekt ook jongeren bij het project”, laat de organisatie weten.

Materiaal delen

Er komen onder meer bijeenkomsten in dorpen waar mensen hun herinneringen en foto’s kunnen delen. Vrijwilligers, studenten van de Universiteit Utrecht en leerlingen van lokale scholen gaan helpen bij het vastleggen van deze verhalen. Het doel is om alles te verzamelen en toegankelijk te maken voor het publiek, met oog op de vijfenzeventigjarige herdenking in 2028.
Wie nu al herinneringen of foto’s wil delen en niet wil wachten op een bijeenkomst, kan contact opnemen via [email protected]
. Wie wil meewerken aan dit project als interviewer kan zich ook melden bij het Streekmuseum. En of je dan je buurman, je eigen grootouders of een voor jou nog onbekende wil interviewen, iedereen is van harte uitgenodigd.
logo watersnood 1953 door kinderogen 200