Koningsdag Dirksland groot feest!

Foto: Sam Fish

Eén keer per jaar wordt de parkeerplaats van Sportcomplex De Gooye in Dirksland omgebouwd tot heus festivalterrein, dit jaar zelfs met een speciaal ingerichte foodcorner. En wat een groots feest was ook deze editie van Marflex Oranjepop weer!

Door Sam Fish

Het was alweer de achttiende editie van Marflex Oranjepop in Dirksland, maar vervelen zal het zeker niet. In het verleden sierden Waylon, Douwe Bob, Di-Rect en Kraantje Pappie al de line-up van het mini-festival in Dirksland, dit jaar werd die plaats ingevuld door Martijn Fischer met zijn Hazes-oeuvre. Een uur vol meezingers voor het hele publiek als Geef mij nu je angst, De Vlieger en natuurlijk Bloed, Zweet en Tranen als afsluiter.

Maar het grote hoogtepunt leek toch de laatste act van het jaar te zijn; Andy Frasco. Een Amerikaanse/Utrechtse band met echte feestmuziek waarbij niemand het kan laten om mee te dansen. Het hele plein doet dan ook mee. Het is dan misschien iets minder druk dan bij Martijn Fischer, het feestje is minstens zo groot. Er wordt gezongen, gedanst en zanger Andy waagt het zelfs om even te crowdsurfen. Na afloop van het optreden, al na 21.00 uur door wat uitloop, vraagt het aanwezige publiek om nóg meer muziek, waar Andy Frasco dan ook maar al te graag aan toegeeft.

LEES OOK: Er is deze week weer genoeg te doen op Goeree-Overflakkee

Het publiek heeft genoten, de vrijwilligers worden na afloop nog bedankt en bedolven onder groot applaus en dan is het aan DJ Thomm om het feestje echt af te sluiten. Koningsdag 2018 had prachtig weer, een klein buitje halverwege de dag kon de pret gelukkig niet drukken en met een overvol plein in Dirksland kan er ook bijna niet geklaagd worden. Op naar volgend jaar!

Reacties