Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Gerhard Witteveen

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Koersballen
Het ouderenwerk van Stichting ZIJN is gestart met een nieuwe koersbalclub in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. Koersballen is enigszins te vergelijken met jeu de boules. Alleen wordt jeu de boules buiten gespeeld en koersballen binnen. Bij jeu de boules worden de ballen min of meer gegooid en bij koersballen mogen ze alleen gerold worden.

Dinsdagmorgen van 09.30 uur tot 11.30 uur kunt u terecht om gezellig samen in beweging te zijn, een kopje koffie of thee te drinken en eventueel nog een kopje soep. U bent van harte welkom in het Wijkcentrum. Aanmelden kan bij het ouderenwerk: tel.nr. 483366 of e-mail [email protected]

Cursus communicatie en zelfvertrouwen
In drie middagen krijg je meer inzicht in hoe communicatie in elkaar steekt en breid je vaardigheden uit. Je leert patronen herkennen die goed contact in de weg staan. Je leert ook hoe je deze patronen kunt doorbreken en hoe je met zelfvertrouwen een assertieve houding kunt ontwikkelen. Tevens kan je daarmee jouw persoonlijke effectiviteit verbeteren.

Het programma wordt aangeboden in het wijkcentrum van Stichting ZIJN, Doetinchemsestraat 27, Middelharnis. De organisatie is in handen van Yvonne Groenendijk. Het programma vindt plaats op woensdag 25/4, 16/5 en 13/6 2018. Van 13.30 tot 16.30 uur.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u terecht bij Stichting Zijn, mw. C. Vermeulen, telefoon 0187-483366 of [email protected]

Meer informatie

Breicafé Den Bommel
Woensdag 25 april a.s is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel.

Inloop van 19.30 – 22.00 uur. Entree € 1,75 is inclusief 2x kopje koffie/thee. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom! Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad 611397.

Bingomiddag
De activiteitencommissie van het Ouderenwerk van Stichting ZIJN houdt op woensdagmiddag 25 april een bingo voor jong en oud in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat in Middelharnis.

Iedereen is van harte welkom op deze middag in het Wijkcentrum. Om 13.00 uur gaan de deuren open voor de bezoekers, de 1 e ronde begint om 13.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. De 9 ronden Bingo kosten u € 4,50, inclusief de koffieronden. En wegens succes, ook weer een vluggertje met grote prijs voor €1,- . Er loopt een verloting tussendoor met 6 loten voor € 2,50. U kiest natuurlijk zelf waaraan u allemaal meedoet.

LEES OOK: VIDEO – Zee van oranje op schoolplein J.C. van Gent

Reisje 55+-club
Woensdag 25 april is het weer tijd voor het jaarlijkse reisje van de 55+ club. Om 12.30 uur vertrekt de bus bij de Dorpstienden in Ouddorp. Rond 18.00 uur is de bus weer terug en is er een warm en koud buffet in de Dorpstienden. De bestemming is nog een verassing maar het wordt vast weer een gezellige dag. U hoeft deze keer niet uw bord en bestek mee te nemen voor het buffet.

U kunt ook alleen deelnemen aan het buffet, de kosten hiervoor bedragen € 14,-. Graag van tevoren aanmelden, dit kan bij Joke van Dam; tel. 0187 682319. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met stichting ZIJN; tel. 0187 483366, e-mail: [email protected]

Oranje Mantelzorgcafé
Stichting ZIJN verzorgt de mantelzorgondersteuning op Goeree-Overflakkee. Voor mensen die intensief en langdurig voor een naaste zorgen organiseren wij bijeenkomsten.

Deze middag is in het Diekhuus, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis. Aanvang is om 13.30 uur en het café zal rond 15.30 uur afgelopen zijn. Graag opgeven indien u aanwezig wilt zijn, via de mail [email protected] of telefonisch: 0187-483366, toets 5.

Meer informatie 

Dirk Scheele in Houten Kaap
Dirk Scheele speelt op zaterdag 28 april om 11.00 én om 15.00 uur zijn solovoorstelling ‘Z’n leukste liedjes.’

In deze show bepaalt het publiek welke liedjes er gespeeld worden. Alle genres komen voorbij, van rock & roll en blues, tot pop en wereldmuziek. Maar dan op z’n Dirks natuurlijk. Verzoeknummertjes? Kom maar op! ‘Z’n leukste liedjes’ is een vrolijke voorstelling vol met meezingers voor het grote en kleine kinderpubliek. Dirk: ‘Het leukste van optreden vind ik om contact te maken met de kinderen en samen met hen een echt feestje te maken van iedere voorstelling!’

Tickets voor het concert van Dirk Scheele kosten €12,50 en zijn online te bestellen via houtenkaap.nl

O-G-O Superbingo
Zaterdag 28 april is er een SUPERBINGO VAN DE O-G-O. de Ouderenvereniging Goeree Overflakkee.

De kaartjes zijn net zo duur, maar de prijzen zijn verhoogd. Om 19.30 uur in het wijkgebouw van de Zwaluw Sperwer 55 te Sommelsdijk. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. We spelen 11 rondes voor € 6.50 .

Daarnaast nog 9 extra prijsjes  en in de pauze verkoop van 2 extra rondes allebei € 1.00 per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Reacties