Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: PR SRGO

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Sjoelen
De plaatselijke commissie van Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 26 maart a.s. een sjoelmiddag.

De sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.
Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee. Iedereen is van harte welkom!

Open dag Just a Note
Op dinsdag 27 maart van 10.00 tot 16.00 uur een open dag bij Just a Note. Er wordt een workshop “doosje maken” gegeven en er worden ook hobby artikelen verkocht.

Kosten: € 7,50
Locatie: Wijkcentrum van Stichting ZIJN, Doetinchemsestraat 27, Middelharnis.
Opgeven bij Amanda Albregts, e-mail [email protected] of tel.nr. 0187-663714.
U bent van harte welkom! Voor meer informatie: www.justanote.nl

Breicafé
Woensdag 28 maart a.s is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel.

Inloop van 19.30 – 22.00 uur. Entree € 1,75 is inclusief 2x kopje koffie/thee. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom! Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad 611397.

LEES OOK: Elke vrijdagavond tienersportavond in de Dorpstienden

Paasworkshop bloemschikken
Miranda en Tim van Dichter bij Muziek organiseren voor woensdag 28 en donderdag 29 maart een paasworkshop bloemschikken.

Maak een bloemschikken in paasstijl, geheel naar eigen smaak en kunnen. Alle materialen zijn aanwezig. Mee doen kan al voor € 20,- per persoon. Reserveren is verplicht, want er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Reserveren kan via www.dichterbijmuziek.nl of telefonisch via 06 46 31 63 45.

Tijdens het bloemschikken worden er lentegedichten voorgedragen onder het genot van een kop koffie of thee en verschillende lekkernijen. De workshop vindt plaats aan de Wilgenlaan 40 in Middelharnis. De tijd hoort u na aanmelding.

Paasmiddag
De Plaatselijke commissie van Oude-Tonge organiseert een Paasmiddag op woensdag 28 maart.

Met Eva Lassing wandelen we door het verleden. Het belooft weer een gezellige middag te worden met aan het eind van de middag een luxe broodmaaltijd voorafgaand door een kop soep. De kosten voor deze middag zijn € 10,- per persoon.

Opgegeven is verplicht en kan bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3, tel. 642697, envelop met naam, adres en vooruitbetaling van € 2,50 in de bus. De activiteit vindt plaats in het Infocentrum aan de Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge.

High Tea 55+ club
Woensdag 28 maart organiseert de 55+ club in Ouddorp een high tea. Vanaf 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden om te genieten van diverse hartige en zoete hapjes en biologische thee.

Connie Moerkerke van Theetuin de Halve Maan maakt voor u o.a. sandwiches, hartige taart, wraps, advocaattaart, toffee-, frambozen- en chocoladetaart. Connie maakt alles zelf, zonder pakjes en met niet teveel suiker.

De prijs bedraagt € 11,-, u kunt zich opgeven bij de 55+ club in de Dorpstienden of bij Jokevan Dam tel. 0187 682319 voor 26 maart. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN tel. 0187 641344 e-mail: [email protected]

Paasstukje maken
Donderdag 29 maart kunt een leuk paasstukje maken in de Melishof. De entree is € 3,- dit is inclusief materiaal; u dient alleen een bakje mee te brengen, eventueel wat groen (kleine takjes bv) en een snoeischaartje.

U bent van harte welkom vanaf 13.30 uur. Opgeven hiervoor is gewenst en kan bij Dirk en Elly Spahr vd Hoek, tel:  602411.

Hiphopavond
Op donderdag 29 maart is er in het Prieel van de Staver te Sommelsdijk een hiphopavond voor tieners.

Deze avond brengt Dopebwoy met grote hits als Cartier, Afstand en Niks Te Maken. Al sinds zijn jeugd is hij bezig met muziek en is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandstalige hiphop-scène. Dit is je kans er live bij te zijn. Kaarten zijn te koop via de website van de Staver of aan de kassa.

LEES OOK: Samen breien aan nieuwe borsten voor Knitted Knockers

Creatief Mantelzorgcafé
Voorjaarsstukje maken tijdens het mantelzorgcafé. Graag willen wij u uitnodigen voor het mantelzorgcafé van donderdag 29 maart a.s. in het Diekhuus te Middelharnis. U bent allen van harte welkom!

Het voorjaar staat voor de deur, dus is het de hoogste tijd voor een leuke voorjaarsstukje op tafel. Op deze middag gaat u aan de slag om onder begeleiding een gezellig voorjaarsstukje te maken. Vergeet niet een scherp mesje, een schaar en een tang mee te nemen.

Deze creatieve middag is in het Diekhuus, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis. Aanvang is om 13.30 uur en het café zal rond 15.30 uur afgelopen zijn. Voor deze middag vragen we een bijdrage van €5. Graag opgeven indien u aanwezig wilt zijn, via de mail [email protected] of telefonisch: 0187-641344.

Boogie Wonderland
Herleef de 70’s en 80’s in de Staver tijdens Boogie Wonderland! Op zaterdag 31 maart staat de Staver in het tegen van Boogie Wonderland; wijde pijpen, grote afro’s en kleurrijke outfits.

Op de dansvloer kan deze avond iedereen shitteren met muziek uit de jaren 70 en 80. Neem je dansschoenen mee, want de Saturday Night Fever loopt hoog op. Wees zeker van jouw plek op de dansvloer (of aan de bar) en koop snel je kaarten via de website van de Staver of aan de kassa.

Feest op Ouddorp Duin
Zaterdag 31 maart is het feest op Ouddorp Duin!

Het begin van het seizoen wordt dan gevierd met workshops en een introductie van Ouddorp Duin activiteiten, een theatervoorstelling, livemuziek van de band Stringcaster en meer. Dit evenement duurt van 14.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis. Natuurlijk is op deze feestelijke dag ook de (buiten)bar geopend voor een drankje en een hapje.

Meer informatie

Paasactie op D’n Diek
Op zaterdag 31 maart is er tussen 13.00 en 16.00 uur een Paasactie voor kinderen onder de 10 jaar. Deze vindt plaats in het City Center van Goeree-Overflakkee in Middelharnis.

In de Muziektent toveren de Vlindervriendjes kinderen om tot grappige paashaasjes of een fantasiefiguur naar wens. Ook staat er een konijnentasje voor de jeugd klaar. Hiermee kunnen ze bij verschillende winkeliers een chocolade ei en een kleurplaat ophalen.
Deelnemende winkeliers zijn te herkennen aan de Paasactie poster op de winkelruit.

Reacties