Deze week op Goeree-Overflakkee

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Kaartmiddag Achthuizen
De plaatselijke commissie Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 12 maart a.s. een kaartmiddag.

De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Cursus Impressionisme
De Stichting Kunst- en Cultuureducatie (KCE) organiseert diverse cursussen, lezingen en concertreizen. Maandagavond 12 maart start de KCE een avondcursus over Impressionisme.

Het Impressionisme is een geuzennaam, gegeven aan de schilders door een kritische journalist die hun werk bespotte. Hij zag bij een tentoonstelling van hen het werk van Claude Monet: Impression, soleil levant, uit 1873: een indruk van de opkomende zon. De criticus vond het een onafgemaakt werk, slordig geschilderd en nergens op lijken… Dit zijn dan de “impressionisten”, schreef hij smalend. De schilders omarmden deze naam; nu waarderen wij hun werk enorm. Hoe is dat zo gekomen? Kijken wij anders naar de kunst dan toen, aan het einde van de 19e eeuw?

Aanmelden kan via: [email protected] of via de website www.kcego.nl. Inschrijven en betalens ook mogelijk via www.leerenbeleef.nl.

LEES OOK: Bas mag zijn roedel van vijf helemaal houden!

Filmhuis: Dunkirk
Woensdag 14 maart de indrukwekkende film ‘DUNKRIK’ van Christopher Nolan. Met o.a. Harry Styles, Tom Hardy, Cillian Murphy en Mark Rylance.

Dunkirk laat zien hoe honderdduizenden Britse en Geallieerde troepen omringd worden door vijandelijke troepen. Gevangen op een strand met hun rug naar de zee, staan ze tegenover een onmogelijke situatie, terwijl de vijand langzaam maar zeker dichterbij komt.

Dunkirk is het liefdeskind van Christopher Nolan. De regisseur van de Batman-trilogie, Inception en Interstellar heeft nog nooit teleurgesteld. Hij zweert bij authenticiteit, speelt in de op de schranderheid van de toeschouwer en denkt in functie van de grootste schermen. Een film om niet te missen. U bent van harte welkom.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Rabobankzaal – Beneden Zandpad 7 in Middelharnis.
woensdag 14 maart 2018 / 20.00 uur
€ 6,50 / Filmhuisleden en CJP € 5,00
www.hetdiekhuus.nl
Deze film is geschikt voor 12 jaar en ouder genre actie, drama, history, thriller

Paasbingo met maaltijd
De Plaatselijke Commissie van Achthuizen organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 14 maart een gezellige Paasbingo met maaltijd.

De middag begint om 15.00 uur. De kosten zijn € 7,50 voor leden en € 12,50 voor niet leden. Opgeven bij Coby Maliepaard, tel. 631814 vóór 7 maart. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

Breicafé
Woensdagavond 14 maart is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het breicafé is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25 ).

Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar [email protected] Gezelligheid maak je met elkaar! De inspiratie krijg je van elkaar!

LEES OOK: Vluchtelingen in actie voor Flakkee tijdens NLdoet

Verkiezingsdebat
In voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen organiseert de gemeente Goeree-Overflakkee op donderdag 15 maart 2018 een lijsttrekkersdebat.

Het debat staat onder professionele leiding van Alex Klein van Debat.nl, en vindt plaats in het Prieel van sport- en recreatiecentrum De Staver in Sommelsdijk. Vanaf 19.00 uur is de zaal open, het debat start om 19.30 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom!

Cabaret
Ze speelden de tent plat op Lowlands 2017 en waren een hit op De Parade, Herman in een bakje Geitenkwark is een sensatie die je op vrijdag 16 maart in strandtheater Houten Kaap kunt bewonderen.

Herman in een bakje Geitenkwark levert komisch muziektheater, of zoals de mannen het zelf noemen: vocaal cabaret met ballen! Wat je je daarbij voor moet stellen? Een mix van absurde sketches, a capella zang en beatboxen die zowel de zintuigen als de lachspieren prikkelt. Het geluid komt van alle kanten en toch komt er geen muziekinstrument of computereffect aan te pas. In ‘Verplicht spelen’, de derde voorstelling van Benny van der Bijl, Rein Mulder, Rob Veugelaers en Polle Vrienten, is alles mogelijk en mag je als publiek je fantasie de vrije loop laten. Alles kan en alles mag tijdens deze melige voorstelling waarover Cabaret.nl schrijft: “Vier eigenzinnige, maar zeer geestige en muzikaal onderlegde jongemannen, van wie is af te zien dat ze zélf in ieder geval helemaal niet ‘verplicht spelen’.”

Koop nu je kaarten (€17,50) voor ‘Verplicht spelen’ van Herman in een bakje Geitenkwark op vrijdag 16 maart om 20:30 uur via houtenkaap.nl of reserveer ze via [email protected].

Feestbingo Den Bommel
Op zaterdag 17 maart staat er een heuse Feestbingo op het programma. Met Johnny Talento als gastheer staat het meteen vast dat dit geen gewone bingo is, maar een gezellige feestavond.

De bingo vindt plaats in de Bommelstee aan de Schaapsweg 34 in Den Bommel. De deuren openen om 19.30 uur en de bingo start ongeveer een half uur later. Entreekaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij Meinster Wonen en Kapsalon Bakelaar in Den Bommel en op donderdagavond bij de Bommelstee zelf. Ook de Tabakswinkel op D’n Diek in Middelharnis verkoopt kaarten.

LEES OOK: GO beste kustbestemming ter wereld!

Lentefair Middelharnis
Op zaterdag 17 maart houdt Stichting ZIJN een lentemarkt in het Wijkcentrum Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis.

U bent tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom. Elke bezoeker krijgt een gratis kruukplaetje bij een kopje koffie of thee.

Er is een leuke snuffelmarkt en verschillende kramen met o.a. leuke cadeautjes, crea artikelen, kaarsen, eau de toilet/parfum van FM, kleding, sieraden en snoep. In de kleine zaal kunt u kennis nemen van het wellness aanbod. De kapster, nagelstyliste,
schoonheidsspecialiste en pedicure zijn aanwezig. Gert Vinke verkoopt weer heerlijke erwtensoep. Er kan ook een broodje hotdog gekocht worden.

U kunt informatie vinden over het ouderen- en mantelzorgadvies, vrijwilligerswerk en de formulierbrigade. Ook de Alzheimerstichting, stichting reanimatie, Veilig verkeer Nederland, KIKA, Y Challenge en Ouderenvereniging Goeree Overflakkee zijn aanwezig in de grote zaal.

Bij Careyn kunt u van 10.00 tot 13.00 uur terecht om uw bloeddruk op te laten meten en suiker te laten prikken.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN 0187- 483366 e-mail: [email protected]

 

Reacties