Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Dario&Misja

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Lezing over oogappels van Tsaren
Stichting Kunst en CultuurEducatie (KCE) Goeree-Overflakkee organiseert op maandagavond 5 maart een lezing over de Hollandse meesters die al eeuwen in Rusland wonen en tijdelijk even terug zijn in Amsterdam.

De lezing wordt gegeven door Imelda van der Linden en vindt plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur, in de Voorstraat 35 te Sommelsdijk. De kosten bedragen € 5,- per persoon inclusief consumptie. Aanmelden kan via: [email protected]. Meer informatie over de cursus is te vinden in de agenda.

Filmhuis: Can I be me?
Op woensdag 7 maart draait in de Rabobankzaal van het Diekhuus de documentaire over Whitney Housten ‘Can I be me’. De documentaire is geschikt voor alle leeftijden. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Diekhuus.

Gerenommeerd regisseur Nick Broomfield regisseert de documentaire over één van de grootste zangeressen aller tijden. Whitney Houston was de meest bekroonde vrouwelijke artiest en daarmee het levende bewijs van een superster. Hoewel Whitney miljoenen dollars verdiende, meer opeenvolgende nummer één hits had dan The Beatles, en haar stem erkend werd als één van de beste aller tijden, was ze nooit vrij om zichzelf te zijn en stierf ze aan een overdosis. Ze was slechts 48 jaar oud. Whitney: Can I Be Me is grotendeels gemaakt met nog nooit eerder vertoond materiaal en exclusieve opnames. De documentaire vertelt het ongelofelijke en aangrijpende levensverhaal van Whitney Houston, met inzichten van haar meest dierbaren.

Breicafé Ooltgensplaat
Op donderdag 8 maart a.s. is er Breicafe van 19.30 tot 22.00 uur in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat.

Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief
koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd 06-40701181.

LEES OOK: Bijstandsgerechtigden helpen elkaar

Koppelklaverjassen in Den Bommel
De Plaatselijke commissie Den Bommel (stichting ZIJN) organiseert op donderdag 8 maart a.s. een koppelklaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34.

De avond is van 19.30 uur tot 22.30 uur. De kosten voor deze avond zijn € 1,75 per persoon. Voor verdere info: Carla Gebraad telefoon 0187 61 13 97.

Filmhuis: Happy End
Op donderdag 8 maart is in Filmhuis Middelharnis de film ‘Happy End’ van regisseur Michael Haneke te zien. De film is geschikt voor 9 jaar en ouder. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Diekhuus.

Happy End is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palm-winnaar Michael Haneke (Amour, Das Weisse Band) met in de hoofdrol Isabelle Huppert (Elle) en Jean-Louis Trintignant (Amour). Anne Laurent (Isabelle Hupert) staat aan het hoofd van een groot bouwbedrijf, dat ze heeft overgenomen van haar dementerende vader (Jean-Louis Trintignant). De rijke familie Laurent woont in een groot landhuis in Calais. Als Ève, de 13-jarige dochter van Anne’s broer Thomas, bij de familie komt wonen, worden de verkrampte familiebanden blootgelegd. Door de ogen van Ève zien we de hypocrisie en de geheimen van de schijnwereld die de familie voor zichzelf geschapen heeft.

Ladies Night in Ouddorp
Donderdag 8 maart, internationale vrouwendag, organiseert strandtheater Houten Kaap een Ladies Night rondom ‘Sofasessies’, de komische voorstelling van Marian Mudder.

Vrouwelijke bezoekers worden deze avond vanaf 19:00 uur extra in de watten gelegd met o.a. een gratis welkomstdrankje en een modeshow. Check de agenda voor het volledige programma.

Poteravond
Op vrijdag 9 maart is het aanvallen geblazen in het Haegsehuus in Stellendam. Er wordt namelijk een Poteravond georganiseerd door Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee.

De avond wordt omlijst met bijzondere verhalen van Pau Heerschap. Mee eten kost € 20,- per persoon, dit is inclusie een drankje, ijsje, koffie of thee. Aanmelden kan tot en met 4 maart bij Lena via 0622315726 of Martine via 0636503139.

LEES OOK: GO wandelgemeente van 2018? Stemmen!!

Toneel: Het ei van Columbus
Op vrijdag 9 maart spelen de Klokkendieven in het Verenigingsgebouw Oostdam in Goedereede, dit ter gelegenheid van hun 15-jarig bestaan. Het stuk dat opgevoerd wordt, Het ei van Columbus, is van de schrijver Hans van Wijngaarden. Waar gaat het stuk over?

Op ieder potje past een dekseltje is het spreekwoord, Maar wat als het potje en het dekseltje te verlegen zijn om naar elkaar op zoek te gaan…. dan zijn er altijd mensen, vrienden, buren of collega’s die graag een handje helpen. Hoe gaan ze dan te werk. Want verlegen mensen staan nou eenmaal niet te trappelen om dingen uit te proberen of met vreemden kennis te maken. Maar de Klokkedieven zouden de Klokkedieven niet zijn als ze daar geen oplossing voor zouden verzinnen. Vanaf vrijdag 2 maart kunt u komen kijken hoe ze dit op een ingenieuze en hilarische manier voor elkaar proberen te krijgen.

Kaarten zijn te verkrijgen bij de VVV te Ouddorp, Witgoed Boone te Stellendam en bij de SPAR te Goedereede. Elke avond gaat de zaal om 19:00 uur open en zal er gespeeld worden om 19:30 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar maar wees er wel snel bij.

Het toneelstuk wordt opgevoerd op 9,10,16,17,22,23 en 24 maart.

Reacties