Deze week in het Diekhuus

Foto: PR Diekhuus

Er is elke week een hoop te doen in het Diekhuus en deze week staat er ook weer genoeg op de planning!

Zo kun je deze week genieten van films en lekker eten. Toegangskaarten en meer informatie zijn te vinden op www.hetdiekhuus.nl.

Bram Fischer
Op woensdag 17 januari is in de Rabobankzaal van het Diekhuus de film Bram Fischer te zien van regisseur Jean van de Velde. In de film spelen onder andere Peter Paul Muller, Antionette Louw en Sello Motloung. De entree bedraagt € 6,50 en Filmhuisleden betalen € 5,-. De film begint om 20.00 uur en is geschikt voor 16 jaar en ouder.

In het Zuid-Afrika van 1963, waar de onvrede tegen de ongelijkheid groeit, worden op een middag in het dorpje Rivonia bij een inval de kopstukken van het ANC opgepakt. Aan deze groep wordt een negende lid, dat al eerder gevangen genomen was toegevoegd: Nelson Mandela. Er is het blanke regime veel aan gelegen om de groep als voorbeeld te stellen en tot de doodstraf veroordeeld te krijgen. Gerespecteerd advocaat Bram Fischer neemt hun verdediging op zich. Wat het regime niet weet is dat Fischer eigenlijk de tiende verdachte had moeten zijn. Dat is de start van een proces waarin Bram Fischer heikele paden bewandelt. Wanneer de geheime politie gaandeweg Bram Fischers dubbelrol ontdekt, komt hij voor een moreel dilemma te staan: verkiest hij de verdediging van zijn cliënten boven zijn eigen veiligheid en dat van zijn gezin?

Indonesische avond
Op zaterdag 20 januari is er een bijzondere voorstelling in de Rabobankzaal van het Diekhuus, namelijk een TheaterDiner, verzorgd door Roy & Hedy Grünewald, Selamat Makan. De deuren openen om 16.30 uur en de entree bedraagt € 33,50.

Roy en Hedy Grünewald zijn broer en zus die zijn opgevoed in de naoorlogse Indo cultuur in Nederland. Met oma die bijzondere verhalen vertelde en met moeder wiens kookkunst onovertrefbaar was. Zij presenteren een theaterbeleving in de vorm van een Indische culinaire vertelvoorstelling. Het publiek wordt ontvangen op een kumpulan (familiebijeenkomst) waar Hedy het eten aan het bereiden is volgens de originele familierecepten. Kruidige geuren kringelen de zaal in en in de verte klinkt de gamelan. Ondertussen vertelt Roy verhalen over het voormalige Indië en de Indo’s.

LEES OOK: Vrijwilligers gezocht voor gezelligheid bij ouderen

Als de gerechten klaar zijn worden de gasten uitgenodigd voor een overheerlijke, echte Indische maaltijd. Selamat makan – smakelijk eten! Een echte Indonesische avond om niet te missen.

Janis – Little Girl Blue
Op woensdag 24 januari draait in de Rabobankzaal de documentaire Janis – Little Girl Blue van regisseur Amy Berg getoond. In deze film spelen onder andere Laura Joplin, Michael Joplin en Cat Power mee. De film begint om 20.00 uur en een kaartje kost € 6,50. Filmhuisleden betalen € 5,-.

Janis Joplin is een van de meest gerespecteerde en iconische rock & roll zangeressen aller tijden, een tragische en onbegrepen figuur die miljoenen luisteraars boeide en nieuwe creatieve paden bewandelde voor haar dood in 1970 op de leeftijd van 27.Regisseur Amy Berg onderzocht Joplin’s verhaal in de diepte. Een portret van een gecompliceerde, gedreven en vaak belegerde kunstenares. Joplin’s eigen woorden vertellen over een reeks brieven die ze schreef aan haar familie door de jaren heen. Janis was een vat vol energie wanneer ze zong. Haar snelle opkomst en vroegtijdige dood veranderde de muziek voor altijd.

L’amant Double
Ook op donderdag 25 januari draait er een film in de Rabobankzaal, namelijk de Franse thriller L’amant Double van regisseur François Onzon. Kaartjes kosten € 6,50, Filmhuisleden krijgt € 1,50 korting. De film start om 20.00 uur.

Chloé, een fragiele, jonge vrouw, kampt met een depressie. Ze besluit om psychotherapie te gaan volgen om vervolgens verliefd te worden op haar psychiater Paul. Als de twee een paar maanden later besluiten te gaan samenwonen, ontdekt Chloé dat haar geliefde een deel van zijn leven verborgen heeft gehouden voor haar.

Cameretten
Op vrijdag 26 januari is het lachen geblazen, dan staan namelijk de Cameretten finalisten in het Diekhuus! De entree voor de Cameretten is € 15,-, wil je vooraf mee eten, dan kan dat voor in totaal € 41,-. De show begint om 20.15 uur.

LEES OOK: Er is weer een nieuwe schildercursus gestart

Cameretten Festival, dé cabaretkweekvijver van Nederland! Duizenden mensen zagen hier de eerste stappen van o.a. Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Ronald Goedemondt en Daniël Arends. Laat je vanavond verrassen door een nieuwe lichting cabaretiers en zie de topcabaretiers van morgen!

Bij deze voorstelling is het mogelijk vooraf in de gezellige foyer van het Diekhuus te eten. Het diner bestaat uit een voorafje, hoofdgerecht in buffetvorm en een nagerecht. Aanvang diner is 18.00 uur.

Literair café
De activiteiten van januari worden afgesloten op zaterdag 27 januari met een Literair café ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van de Reizende Dichters.

Vanwege deze bijzondere gelegenheid treden er behalve Reizende Dichters en verschillende gastschrijvers ook drie muzikanten op. Clementine Volker, Willem Arends en Pierre Venant. Het wordt een feestelijke dag met prachtige muzikale begeleiding en bijzondere gedichten.

Er is een middag- en avondprogramma met ertussen een luxe broodmaaltijd. De aanvang voor de middagvoorstelling is 15.00 uur, het avondgedeelte begint om 19.00 uur. Het programma zelf is gratis, mee eten kost € 13,50.

Reacties