Vrijwilligers gezocht!

Foto: Pixabay; Kasiadziem

Stichting ZIJN werkt met veel vrijwilligers. Wij zijn erg blij dat er veel mensen zijn die vrijwilligerswerk willen doen. Zonder hen zou de stichting niet kunnen bestaan.

Nu het winter is krijgen we een hoop hulpvragen van ouderen. Wie zorgt er voor een beetje gezelschap?

Voor een mevrouw van 88 jaar zoeken we iemand in de omgeving van Ouddorp die eens in de week bij op bezoek wil gaan. Mevrouw houdt van koffie/thee drinken, kruiswoordpuzzels maken en natuurfilms bekijken. Tevens heeft mevrouw een grote culturele belangstelling. We zoeken nog een vrijwilligster in de omgeving van Ouddorp die met een 88-jarige, pientere dame af en toe op stap kan gaan. Mevrouw zou zo graag eens naar de bibliotheek, de Action of kringloopwinkel gaan of samen een concert op het eiland bezoeken. Of gewoon samen een boodschapje halen. Mevrouw staat open voor andere uitjes!

Een 86-jarige dame uit Ouddorp zou het fijn vinden als iemand af en toe een kopje koffie of thee komt drinken. Mevrouw maakt graag een praatje maar zit grote delen van de dag alleen thuis en voelt zich eenzaam.

Voor een zestig jarige mevrouw in Oude-Tonge zoeken we iemand om gezellig een kopje koffie mee te drinken, een praatje te maken en bij mooi weer een wandelingetje te maken met de rolstoel. Een keer per week.

Voor een zeventig jarige vrouw in Nieuwe-Tonge zijn we op zoek naar iemand die met haar wil wandelen in de rolstoel of om er samen eens gezellig op uit te gaan.

LEES OOK: “Het was meteen vuurwerk”- Leni en Kees 60 jaar getrouwd

Een negentigjarige mevrouw zou het ook fijn vinden wanneer er eens iemand langs zou komen voor een praatje en een kopje koffie.

Digicafé
Verder zijn we op zoek naar mensen die een beetje handig zijn met de computer om ouderen te helpen met het gebruik van de computer in het digi-cafe in Middelharnis op woensdagmorgen.

Preventief huisbezoek
Ook zoeken we nog vrijwilligers voor afname van het preventief huisbezoek. Bij deze preventieve huisbezoeken worden, in opdracht van de gemeente Goeree-Overflakkee, zelfstandig wonende ouderen op 70 jarige leeftijd bezocht door een speciaal hiervoor opgeleide vrijwilliger van Stichting ZIJN. Het huisbezoek heeft een sterk informerend en inventariserend karakter. Doel van het gesprek is om inzicht te krijgen in wat de ouderen in de gemeente willen en/of nodig hebben. Dit gebeurt aan de hand van een vragenlijst.

Wilt u wat tijd vrijmaken om een ander te helpen, dan kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN, Doetinchemsestraat 27 3241 AA Middelharnis, contact: 0187-641344 – email: [email protected]

Reacties