Goeree-Overflakkee van Slag!

Foto: Muziekgebouw GO

De slagwerkdocenten van het muziekgebouw GO zullen het eiland een dag op de grondvesten laten trillen.

Iedereen is deze hele dag van slag, tijdens het gratis slagwerkfestival ‘Goeree van Slag’ op 25 maart 2017 in de Dorpstienden in Ouddorp.

Het wordt gegarandeerd een afwisselende en vooral knallende dag. De slagwerkdocenten nemen ieder een thema voor hun rekening. Er zijn workshops en presentaties met het thema ‘orkest slagwerk’ denk hierbij aan grote troms, bekkens, snaredrums, triangels en meer. Het thema ‘Japans slagwerk’ en het thema ‘Afrikaans slagwerk’ met djembé en douns.

De slagwerkdocenten Anno Appelo en Sander Berkvens hebben al grote successen geboekt met een vergelijkbare slagwerkdag en nu slagwerkdocent Michiel Buijsse dit trio binnen het muziekgebouw GO compleet heeft gemaakt kan deze dag alleen maar een slaand succes worden.

LEES OOK: Is Faunapark Flakkee het beste uitje? STEM! 

Als klap op de drumset staat er nog een speciale gast op het programma voor een bijzondere workshop: Een ‘body percussion workshop’. Deze workshop zal worden verzorgd door niemand minder dan Mervyn Groot. Over Mervyn wordt onder andere geschreven:

Mervyn Groot zorgt met een strak tempo en de juiste timing voor een lach. Hij heeft gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook is hij lid van het TenToon Ensemble en van de Internationale Ensemble Modern Akademie in Frankfurt (Duitsland). Mervyn heeft meegedaan aan het TROMP Percussion Concours in 2012 en 2014 en heeft verschillende recitals gegeven in Nederland, maar ook buiten de landsgrenzen in België, Duitsland en Peru. 

Deze enerverende dag zal van start gaan om 10.30 uur in de Dorpstienden in Ouddorp. Je gaat bij alle workshops actief aan de slag, voor een gereduceerd tarief is er limonade, koffie en thee aanwezig. Ook zal er zelfs nog een klein lunchpakketje verzorgd worden.
Rond 16.00 uur zal ere en grote presentatie plaatsvinden, waarbij alle workshoponderdelen worden gepresenteerd. Ouders van leerlingen en leden van de muziekverenigingen op het eiland zijn hierbij van harte welkom. De dag zal afgesloten worden rond 17.00 uur.

Ben je beginnend of gevorderd slagwerker? Dan kun je nu nog maar 1 ding doen: Inschrijven voor deze fantastische dag op de website.

Reacties