Extra museumavond Ramp 1953

Foto: Streekmuseum GO

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee is op woensdag 8 februari extra lang geopend in het kader van de expositie De Ramp van 1953.

Bekijk het unieke filmmateriaal van onder meer de gebroeders Boomsma uit Middelharnis en bekijk het eiland Goeree-Overflakkee door hun ogen. De opnamen zijn van 2 februari 1953. Daarnaast zijn er persoonlijke verhalen te beluisteren en zijn er vele foto’s te bekijken op o.a. de nieuwe touchscreentafel.

Er zijn gedichten die de ernst van de situatie in 1953 treffend weergeven. Nog niet eerder getoonde voorwerpen zijn uit het depot gehaald voor de expositie. De expositie is onderdeel van het project Water, het DNA van Goeree-Overflakkee en wordt mede mogelijk gemaakt door de Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee van de provincie Zuid-Holland.

LEES OOK: Nieuwe Expositie in het Streekmuseum over de Watersnoodramp

Het museum is geopend van 19.00 uur tot 21.30 uur. Interesse in een lezing? Streekarchivaris van gemeente Goeree-Overflakkee geeft 8 en 22 februari een presentatie van 14:00 tot 16:00 uur in het Streekmuseum. Hij vertelt het verhaal van de Ramp aan de hand van het boek Gebroken Dijken. Hij vertelt over de totstandkoming van het boek en de rol van de gebroeders Boomsma. De entree bedraagt 7,50 euro, inclusief koffie en thee. Opgave via [email protected] of neem contact op: 06-5215 3169. Er is slechts plaats voor 25 personen per middag.

Reacties