Heel GO bakt voor elkaar

Foto: Adviesgroep De Vogel

Ruim 1.600 ouderen op Goeree-Overflakkee zijn de afgelopen dagen verrast met een lekker stukje appeltaart.

Dit allemaal dankzij het enthousiasme van meer dan 200 thuisbakkers. De derde editie van Heel Goeree-Overflakkee Bakt kan dus opnieuw een succes worden genoemd.

Heel Goeree-Overflakkee Bakt
Eenzaamheid bij ouderen is de laatste jaren een actueel thema. Ongeveer 1 miljoen ouderen in ons land voelt zich eenzaam. Om de senioren op Goeree-Overflakkee in het zonnetje te zetten werd eind 2014 de actie Heel Goeree-Overflakkee Bakt gestart. Adviesgroep De Vogel kwam toen, rondom het thema samen zorgen voor elkaar, op het idee om de ouderen in de regio op een leuke manier te verrassen. De actie bleek vanaf het begin een succes. In 2014 werden er 130 appeltaarten gebakken en vorig jaar bijna 200.

LEES OOK: Acht inwoners genaturaliseerd

Op Goeree-Overflakkee doen we het samen
Heel Goeree-Overflakkee Bakt is echt een actie van het hele eiland. Van Ooltgensplaat tot Ouddorp, vanuit bijna alle dorpen hebben mensen een taart gebakken. Soms alleen, maar ook heel veel thuisbakkers deden dit gezellig samen met vrienden of familie. Er werden veel creatieve baksels ingeleverd, waaronder versieringen met kerststerren.

Gratis ingrediënten
Sinds vorig jaar is Albert Heijn Ouddorp betrokken bij Heel Goeree-Overflakkee Bakt. Bij de supermarkt en bij Adviesgroep De Vogel kon een gratis pakketje met ingrediënten worden opgehaald. Vervolgens gingen de mensen thuis aan de slag. Verpak De Jong stelde de taartendozen beschikbaar en Kranse Printwrx zorgde voor het drukwerk.

Lach op het gezicht
De appeltaarten zijn door medewerkers van Adviesgroep De Vogel bezorgd bij 20 (woonzorg)locaties op heel Goeree-Overflakkee. Met een groot enthousiasme werden de appeltaarten in ontvangst genomen en uitgedeeld aan de ouderen. Nieuw dit jaar was dat de thuisbakkers de taart zelf ook bij een (eenzame) oudere konden bezorgen.

LEES OOK: Buddy Vedder wenst iedereen een fijne kerst

Thuisbakkers bedankt!
De initiatiefnemers van Heel Goeree-Overflakkee Bakt willen iedereen bedanken die een taart heeft gebakken. Jan Peter Robijn, directeur van De Vogel: “We zijn blij dat zoveel mensen op Goeree-Overflakkee iets hebben willen betekenen voor de ouderen. Dit is een mooi voorbeeld van hoe een klein gebaar kan leiden tot aandacht voor elkaar.”

heel-go-bakt

Reacties