Acht inwoners genaturaliseerd

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

15 december is sinds enkele jaren de Nationale Naturalisatiedag.

Ook voor acht inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee is op 15 december 2016 het Nederlanderschap een feit. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman overhandigde hen tijdens een naturalisatieceremonie in het gemeentehuis de besluiten van Nederlanderschap.

Naturalisatieceremonie
Een naturalisatieceremonie is een ceremonie voor mensen die Nederlander worden door naturalisatie of de optieprocedure. Het is een feestelijke bijeenkomst over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit waarbij men stil staat bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. De inwoners leggen een verklaring van verbondenheid af en krijgen een besluit van verlening van Nederlanderschap.

LEES OOK: Eerste stakeholdersbijeenkomst over toekomst Middelharnis

Nieuwe mogelijkheden
Vanaf het moment dat het Nederlanderschap is verkregen, kunnen de inwoners gebruik maken van de mogelijkheden als stemmen, een Nederlands paspoort aanvragen en ook in andere landen van de Europese Unie wonen en werken.

Acht nieuwe Nederlanders
De acht nieuwe Nederlanders zijn afkomstig uit de Filipijnen, Colombia, Kaapverdiƫ en Afghanistan. Tijdens een speciale naturalisatieceremonie overhandigde burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman aan de acht inwoners de besluiten van Nederlanderschap. Daarnaast ontvingen de inwoners een attentie voor een feestelijke afsluiting van de ceremonie.

De burgemeester feliciteerde de aanwezigen van harte en wenste ze veel geluk en plezier toe in de gemeente Goeree Overflakkee.

Reacties

Cookieinstellingen