Muziek tot in de late uurtjes op het FLUZI-feest

03 jun , 12:48 Entertainment
whatsapp image 2024 05 05 at 111803
PR Streekmuseum Goeree-Overflakkee
Nog een paar nachtjes slapen en het is tijd voor het FLUZI-feest, dé viering dat de Haringvlietbrug het eiland verbond met het vaste land.
Die brug werd geopend in 1964. Dat maakt dat het dit jaar een 60-jarig jubileum viert. Daarom is er op zaterdag 8 juni het FLUZI-feest, ‘Flakkee uit zijn isolement’. Naast een grote braderie op de Voorstraat, Spuiplein en Nieuwsstraat is er her en der muziek te horen. Van draaiorgel muziek op straat tot fantastische meezingliedjes met diverse live optredens. Dit alles tot 23.00 uur op het Spuiplein. Laat je kuif waaien en je heupen schudden! Kom luisteren naar the sound of the sixties en meer!
Over de hele dag verspreid zijn er diverse optredens om van te genieten. Daarom hieronder een overzicht, met tijden. Dan weet je precies wanneer je je dansschoenen aan kunt trekken.

10.00 uur – Sempre Crescendo

De dag start op het Spuiplein bij de opening van het feest door de burgemeester om 10.00 uur. De Koninklijke Muziekvereniging Sempre Crescendo is daarbij aanwezig en zorgt voor de vrolijke noot. Sempre is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van het eiland en al vanaf 1889 actief op het eiland! Het waren ook leden van Sempre die in de eerste vrachtwagen zaten toen de brug open ging, zo vertelde een nog steeds actieve muzikant.

11.45 en 14.00 uur – Popkoor Roll Around

Popkoor Roll Around bestaande uit ongeveer 35 enthousiaste dames die erg graag zingen. En zoals de naam al zegt brengen ze popsongs ten gehore. Swing en zing lekker mee met deze dames van eigen bodem!

13.00, 14.30 en 16.15 uur – Big Caz & The Bobs

Laat je kuif waaien en je heupen schudden met Big Caz & the Bobs! Met zijn kenmerkende kuif en ontembare energie, dendert Big Caz samen met zijn Bobs al jaren de podia van Rock en Rollend Nederland over. De bekendste jukeboxhits worden met veel plezier en enthousiasme gespeeld, je kunt gewoon niet stil blijven staan.
Big Caz & the Bobs is een Rock ‘n Roll band die garant staat voor een geweldige show in de fifties en sixties stijl. Sfeer en spektakel voor jong en oud uit elke windrichting.

13.40, 15.10 en 16.55 uur – Dansdemo dance to the sixties

Stap binnen in de wereld van swingende dans en opzwepende rock ’n roll hits uit de jaren 50 en 60 met gepassioneerde dansers. Zij laten enthousiaste dansformatie zien en laten klassiekers weer tot leven komen, boordevol energie en toewijding.
Maar ze bieden meer dan alleen een geweldige show! Ze hebben ook de mogelijkheid om gasten actief te laten deelnemen aan het plezier. Hoewel rock ’n rollen niet in één avond kan worden geleerd, is er een assortiment van eenvoudige pasjes om jou als bezoeker op weg te helpen. Zo kun je toch de dansvloer betreden en meedeinen op de muziek.

15.30 en 18.00 uur – Trio Mengelmoes

Trio Mengelmoes staat synoniem voor de gouden dagen van weleer. Hun naam roept onmiddellijk herinneringen op. Als vaste gasten op talloze bruiloften en feesten, waren zij degenen die leven in de brouwerij brachten en de dansvloer vulden met paren. Hun faam reikte verder dan het eiland, waardoor ze een begrip werden in de regio. Hun legendarische optreden op het FLUZI-feest is voor velen een dierbare herinnering die de tand des tijds moeiteloos heeft doorstaan.
60 jaar geleden werden zij als beginnende band gevraagd om in de FLUZI-feesttent te spelen. Zij speelden onder de naam Johnny Highway and the headhunters put. Johnny verhuisde en na wat mutaties is een mengelmoes ontstaan. Daarom de naam Mengelmoes.
Ze werden een veel gevraagde band tot zelfs in België en op cruiseschepen. Willem en Leen, van de toenmalige band, zijn intussen wat oudere geworden, maar het enthousiasme spettert er nog vanaf! “Samen met Marcel Martijn en Linda. Daarom is het een eer om 60 jaar later dit nog te kunnen doen” aldus Leen.

17.15 en 18.45 uur – Gewoon Erik en Iloon

“Gewoon, leuke tijdloze liedjes spelen voor jong en oud die lekker in het gehoor liggen.” En dat in een akoestische setting met gitaar, zang en percussie. Vandaar de naam: “Gewoon Erik en Iloon”. Dat is inmiddels ruim een jaar een succesvolle formule gebleken. Het duo wordt gevormd door zangeres Ilona Leijdens en gitarist/zanger Erik ter Braak.
Ilona is geboren en getogen op het eiland en treedt al jaren veelvuldig op met o.a. “Sing it! Sisters” en de “Sir Oliversband”. Erik is een echte “overkanter” en heeft in diverse bands gespeeld door het hele land voordat hij 20 jaar geleden op dit eiland kwam wonen. Na een optreden van “Sing it! Sisters” trok Erik de stoute schoenen aan en vroeg aan Ilona of zij zin had om samen een akoestisch duo te beginnen. Ilona twijfelde geen seconde en sindsdien zijn zij muzikaal onafscheidelijk.
Speciaal voor FLUZI hebben zij een muzikaal aanstekelijke speellijst samengesteld met een knipoog naar de jaren 60.

20.00 uur – Met beide voeten

Deze groep van ons eigen eiland bestaat alweer een aantal jaar. In 2003 zijn ze van een 3-koppige band naar een 6-koppige band gegaan. Meer zielen, meer vreugd?! Wij denken van wel! De band heeft op de meest uiteenlopende locaties gespeeld, van intieme akoestische optredens zittend op strobalen tot knallende versterkte optredens op professionele podia. De liefde voor muziek zorgt voor enthousiasme bij elk optreden.
MBV heeft een uitgebreid repertoire met ruimte voor Country, Blues, Pop en Rock...

21.15 en 22.15 uur – Kelluf

Waar dit in sommige delen van Nederland al lang en breed een begrip is, heeft nu ook Goeree-Overflakkee haar eigen dialectrockband: KELLUF! Vijf ervaren Flakkeese muzikanten spelen songs in het Flakkeese dialect met lekkere, stevige Rock ‘n Roll basis!
Kelluf! neemt je mee op een muzikale reis door het Flakkeese dialect en brengt het eiland Goeree-Overflakkee tot leven. Geïnspireerd door bands als Normaal, Bertus Staigerpaip en Bökkers, brengt deze rockband hun unieke mix van eigen composities en aangepaste covers, voorzien van Flakkeese teksten! Deze humoristische en herkenbare teksten vertellen verhalen over het dagelijks leven op hun geliefde eiland en creëren een geweldige sfeer.

Parkeren

Deze dag komen een aantal parkeerterreinen in Middelharnis te vervallen vanwege het FLUZI-feest. Het is daarom verstandig om zoveel mogelijk lopend, met de fiets of met het openbaar vervoer naar Middelharnis te komen. Moet je echt met de auto? Zet deze dan op de parkeerplaats achter de Albert Heijn Middelharnis, achter de Plus of op de parkeerplaats aan de Herman Heijermansingel.