Vier de FLUZI met dit echte FLUZI-shirt

Foto: PR Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Het is dit jaar 60 jaar geleden dat de Haringvlietbrug in gebruik werd genomen. De FLUZI vieren we dan ook op zaterdag 8 juni.

FLUZI staat voor Flakkee Uit Zijn Isolement. De Haringvlietbrug zorgde namelijk voor een vaste verbinding met ‘de overkant’. De viering op 8 juni is een grote braderie met tal van activiteiten en optredens van bands. Een goed moment dus om je retro kleding uit de kast te halen. Heb je die niet? Dan is dit nieuwe FLUZI-shirt een mooie uitkomst!

Op het shirt staat met grote witte letters ‘FLUZI’. Op de achtergrond prijkt de toegang van de Haringvlietbrug, met de karakteristieke tolhuisjes. Interessant genoeg diende de Haringvlietbrug ooit als een tolbrug. Het was een manier om de kosten van dit particuliere initiatief vanuit Goeree-Overflakkee terug te verdienen. Rechtsonder op het shirt vind je de FLUZI-stempel, die in 1964 werd afgestempeld in het postkantoor van Middelharnis.

Een lokaal product!

Het creatieve ontwerp is afkomstig van de lokale kunstenaar Vince Trommel. Hij is een Bommelaar die ook betrokken was bij andere kunstprojecten voor het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Onlangs heeft hij bijvoorbeeld in opdracht van het Streekmuseum een stripboek gemaakt over de Moord op Stad aan ‘t Haringvliet. Maar je kunt hem ook kennen van de uitsneden die zijn gemaakt van de dorpen.

Wil je dit unieke T-shirt bemachtigen? Je koopt hem voor 15 euro in de webshop van het Streekmuseum of in het museum zelf in Sommelsdijk. Ook is het shirt verkrijgbaar in de kraam van het Streekmuseum tijdens de viering op 8 juni in het oude centrum van Middelharnis. De shirts zijn bedrukt in het atelier van GOED voor GOED. Dus een geheel lokaal product!

Wil je meer weten over de FLUZI? Kom dan 27 mei naar de lezing over de FLUZI in het Oude Raadhuis van Ooltgensplaat.

Fluzi shirts promo

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen