“Gezondheid is een recht, geen privilege”

03 jun , 12:46 Nieuws
ingeborg ter laak
“Gezondheid is een recht, geen privilege”, stelt Ingeborg ter Laak. Zij is CDA-kandidaat nummer 2 voor het Europees Parlement.
“Iedereen verdient de kans om gezond oud te worden, omringd door geliefden. Maar dit kan alleen als we prioriteit geven aan gezondheid en schone lucht boven economische belangen op Europees niveau. De tijd voor verandering is nu. In Zoetermeer kan ik als wethouder bankjes en buitensporttoestellen plaatsen om bewegen en buiten zijn leuker en makkelijker te maken. Maar zonder stevige Europese afspraken over schone lucht blijven we achter de feiten aanlopen. Gezondheid begint bij ons thuis, maar de echte impact bereik je door Europese samenwerking.”

Samenwerken voor een gezond Europa

“We kunnen nationale regels invoeren, maar alleen door samen te werken met heel Europa kunnen we zorgen voor schone lucht en een eerlijke economie waarin iedereen gezond oud kan worden”, benadrukt Ter Laak. “Stel je een toekomst voor waarin we zonder zorgen over onze gezondheid kunnen genieten van het gezelschap van anderen. Een toekomst waarin we leven in een schone en gezonde omgeving. Dat is het Europa waar ik voor sta.”
“In een fatsoenlijk Europa kunnen jij en je kinderen gezond oud worden”, gaat ze verder. “Maar dat kan alleen als we afspraken maken op Europees niveau. Samen kunnen we zorgen voor schone lucht en een gezonde omgeving voor iedereen.” Om haar doelen te bereiken, wil Ter Laak zich inzetten voor strengere Europese regelgeving op het gebied van luchtkwaliteit, subsidies voor gezonde landbouwproducten, verbetering van voedingsrichtlijnen en ondersteuning van lokale initiatieven met Europese fondsen. Ze wil ook Europese bewustwordingscampagnes lanceren om het belang van schone lucht en een gezonde leefstijl onder de aandacht te brengen.

Stem voor een fatsoenlijk Europa

“Op 6 juni hebben we de kans om te kiezen voor een Europa dat echt voor iedereen zorgt. Laten we deze kans grijpen en samen bouwen aan een gezonder en fatsoenlijk Europa”, roept Ter Laak op. “Stem voor gezondheid, stem voor de toekomst, stem CDA.”