FOTO’S: TOFfe start 27ste Omloop

Foto: Sam Fish

Op een vol Diekhuusplein trapte The Voice Kids winnares Esmée (13) vrijdagavond 19 augustus de avond feestelijk af met een paar prachtige covers.

Zij werd opgevolgd door eiland-dichter Kees Kuijper. Hij droeg een gedicht voor over de Omloop. Dat gedicht is terug te vinden in het derde TOF-Magazine dat even voor de start van de 27ste Omloop werd gelanceerd.

LEES OOK: 110 kilometer op teenslippers

Start
Bijna negenhonderd mensen lopen dit weekend een rondje over het eiland. Op vrijdagavond vertrok om 19.00 uur de groep van de 110 kilometer. Maar er zijn ook wandeltochten van 80 (Kennedymars), 55, 30 en 15 kilometer en voor de kinderen is er de Kinderomloop van 5 kilometer. Voor een aantal wandeltochten kan er nog steeds ingeschreven worden op het Diekhuusplein in Middelharnis.

Route
De routes verschillen nogal, maar komen elkaar vaak wel tegen. Zo starten ze allemaal (behalve de Kinderomloop) op het Diekhuusplein in Middelharnis wat ook voor elke tocht de finish is.
Langs de route van de 110 kilometer wandeltocht zijn verschillende evenementen georganiseerd. Ook zijn onderweg de Walking Bins te vinden. Gooi bij hen je afval weg en krijg er een heerlijk mandarijntje voor terug, de schillen daarvan kun je natuurlijk ook bij hen kwijt.

LEES OOK: Cultuur snuiven tijdens de Omloop

De laatste lopers zullen zaterdagavond voor 19.00 uur binnenkomen op het Diekhuusplein. De redactie van Goeree-Overflakkee.nieuws.nl wenst alle wandelaars heel veel succes!

TOF Magazine 3 Start Omloop 2016-1 Start Omloop 2016-3 Start Omloop 2016-4 Start Omloop 2016-5

Reacties