Woord & Kunst loopt door!

Foto: Sam Fish

Na eerdere etappes in Ouddorp, Melissant, Middelharnis en Goedereede, zal de uitvoering van de estafette-expositie Woord&Kunst plaatsvinden in Den Bommel.

En dat nog wel ten tijden van de Omloop die ook dit jaar Den Bommel weer aandoet. Woord&Kunst is te zien van 20 augustus tot en met 3 september in de Bommelstee. De Bommelstee is speciaal hiervoor geopend op 20 en 26 augustus en 2 september. Dat Woord & Kunst in Den Bommel is te zien is dankzij de inzet van de dorpsraad Den Bommel en de vele vrijwilligers.

LEES OOK:  Skaters in Sommelsdijk en Middelharnis krijgen nieuwe plek

Het idee is van KunstPlus en de Reizende Dichters maar kent inmiddels een veel bredere groep mensen en organisaties die geweldig hebben samengewerkt om dit project, van voor het eiland ongekende omvang, mogelijk te maken.

De basis voor dit project werd gevormd door mooie verhalen en indrukken van Goeree-Overflakkee. Rondom deze verhalen en indrukken werkten dichters en scholieren, beeldend kunstenaars en muzikanten samen.

De gedichten zijn voor de expositie gedrukt op grote banieren die langs de route van de omloop hangen bij Den Bommel. De bijbehorende kunstwerken worden geëxposeerd in de Bommelstee.

Onderdeel van het project is de “metrumsessie”. Tijdens een metrumsessie worden gedichten voorgedragen en wordt muziek gemaakt. Iedere etappe is anders dan de vorige en dus zeker de moeite waard, ook als u al eens bent geweest. Andere gedichten, andere muzikanten en andere muziekstukken.  Op 20 augustus wordt tussen 13 en 15.30 uur muziek, geïnspireerd op de gedichten, gemaakt door Jut en Juul, Yesterday’s Papers en Chloe en Sjaliene de Waal.

LEES OOK:  Kamperen in de achtertuin

Na de expositie in de Bommelstee reist het project verder over het eiland. De volgende etappes vindt plaats in Dirksland en Ooltgensplaat. De planning van deze etappe kunt u vinden op de facebookpagina van KunstPlus (www.facebook.com/kunstplus) en op de website van KunstPlus (www.Kunstplus.nu).

Woord&Kunst is opgetekend in een boek. De gedichten en foto’s van de kunstwerken zijn gebundeld. Bezoekers aan de expositie kunnen dit boek aanschaffen.

Reacties