Kika Nieuwjaarsduik gaat gewoon door!

28 dec 2023, 10:02 Entertainment
dsc 0015 50 1
De jaarwisseling staat voor de deur en die brengt een belangrijke traditie met zich mee: De Nieuwjaarsduik!
Door Sam Fish
“Het is een paar jaar niet geweest, maar we gaan er vol goede moed tegenaan,” vertelt William de Leeuw. Hij is sinds deze zomer de nieuwe kika-ambassadeur op Goeree-Overflakkee nadat hij het stokje van Kika Kees Witte overnam. Maar ook daarvoor droeg William Kika al een warm hart toe. “In 2017 organiseerden we de eerste Nieuwjaarsduik voor Kika in Middelharnis. En ik vind dat een goede traditie om te blijven organiseren,” laat hij weten.
Helaas is cafetaria 't Hoad op het strand van Middelharnis gesloten in de kerstvakantie. “Ja dat is gewoon balen. Zeker ook omdat we dan geen stroom hebben, maar het is niet anders. Maar ik weet zeker dat we er ondanks dat een mooi evenement van kunnen maken. En als iemand dit leest en een fantastische oplossing weet of heeft, dan mogen ze zeker bij me aan de bel trekken.” Bouwcentrum Esselink, BeCare, de EHBO en duikgroep 84 zorgen ervoor dat de duik en alles daar omheen op rolletjes loopt.

Duik mee

De Nieuwjaarsduik vindt uiteraard plaats op maandag 1 januari. Inschrijven kan die dag vanaf 13.30 uur. Het is de bedoeling dat aanwezigen om 14.00 uur het Haringvliet in rennen om het nieuwe jaar goed af te trappen. Meedoen kan al voor 10 euro per persoon of 15 euro per gezin. De warming-up wordt verzorgd door een team van Budokai Senshi en na afloop staat er voor alle deelnemers een kop heerlijke erwtensoep klaar. Daar is ook een vega-versie voor geregeld.
“Laten we er een mooi evenement van maken en zorgen dat we het nieuwe jaar starten met een geweldige donatie voor Kika,” aldus William.