Klimaatcollege door Helga van Leur

Foto: YouTube; RTL Late Night

Wil je alles weten over klimaatverandering en welke gevolgen dit nu en in de toekomst heeft op ons dagelijkse leven?

Zet dan vrijdag 7 oktober a.s. vast in je agenda. Helga van Leur, weervrouw van RTL, zal op deze avond op uitnodiging van Coöperatie Deltawind een klimaatcollege geven in De Staver in Sommelsdijk. Iedereen op Goeree-Overflakkee is welkom.

Helga van Leur is meteoroloog en bij velen bekend als RTL-weervrouw. Daarnaast geef ze lezingen over weer, klimaat, duurzaamheid en gedrag. Zo wil ze eraan bijdragen dat de aarde ook voor volgende generaties nog steeds leuk, leefbaar en betaalbaar is. Op een interactieve manier zal ze op deze avond vertellen over de impact van klimaatverandering op ons dagelijkse leven en de kansen die er liggen voor duurzame oplossingen. Ook is zij jurylid bij de Deltawind Challenge.

LEES OOK: Nat pak voor wethouders tijdens opening fietsroutenetwerk

Duurzame challenge
Het klimaatcollege rondt de uitdaging af die Deltawind met de bewoners van Goeree-Overflakkee wil aangaan. Al 27 jaar zet Deltawind zich in voor verduurzaming van de energie op Goeree-Overflakkee. De coöperatie oriënteert zich ook op de toekomst en wil hierover graag met jongeren in gesprek. Daarom organiseert Deltawind een challenge. Ben jij tussen 15 en 30 jaar oud en heb je een goed idee om jouw omgeving duurzamer te maken? Of wil je namens je vereniging een duurzaam idee realiseren? Je hebt nu de kans om dit ook echt te laten gebeuren!

Deltawind zoekt goede ideeën, groot of klein. En Deltawind zoekt jongeren om die ideeën aan te dragen. Op deze avond beoordeelt een jury, met onder meer Helga van Leur, jouw ideeën  op duurzaamheid en haalbaarheid. Ben jij de winnaar van de duurzame challenge? Dan helpen we jou om het verder uit te werken én je ontvangt een cheque van € 500,-.

Alle indieners krijgen na de jurering een (duurzaam) buffet aangeboden.

Meedoen aan de Duurzame challenge
Iedere inwoner van Goeree-Overflakkee tussen 15 en 30 jaar kan meedoen. Je moet je idee kort beschrijven en indienen. Dat kan via een formulier op de website van Deltawind. Lever je plan uiterlijk 10 september in. Uit alle plannen selecteert de organisatie er minimaal vier. Deze vier indieners vragen we om hun plan op vrijdag 7 oktober, na de voordracht van Helga van Leur,  te komen pitchen voor een jury, waar ook Helga deel van uit maakt.

LEES OOK: Politie en brandweer vanaf november onder één dak

Iedereen is welkom op 7 oktober vanaf 17.00 uur in De Staver. Aanmelden als toehoorder kan via: https://docs.google.com/forms/d/1DjPt6WaXd–18nGYLTjM0d4LJTVtyZmJ1yXCWDkxpRs/viewform?edit_requested=true

De toegang is gratis. Wil je aansluitend genieten van een heerlijk duurzaam buffet dat wordt verzorgd door Bij Elles dan vragen wij een financiële bijdrage. Meer informatie over deze avond kun je vinden op:  http://www.deltawind.nl/leden/leden-activiteiten/dynamo-deltawind

Reacties

Cookieinstellingen