Nat pak bij opening fietsroute

Foto: Sam Fish

Brasserie Dok 16 op het Hernesseroord was woensdagochtend 13 juli het startpunt van de opening van de wandel- en fietsroutenetwerk.

Wethouder Frans Tollenaar sprak de mensen daar onder het genot van een kopje koffie en een gebakje toe. “Het gaat om beleven. En het gaat om het prachtige gebied op Goeree-Overflakkee”, zegt hij. “En daarom gaan we straks met deze hele groep op de fiets, tandem of met de huifkar richting het Havenhoofd om daar het netwerkbord te onthullen”.

Zo gezegd, zo gedaan. De cliënten van het Hernesseroord delen een tandem met andere genodigden of gaan in de huifkar mee naar het strand. Wethouders Tollenaar en Van der Vlugt fietsen ook mee en krijgen onderweg een stevige bui te verduren. Hier en daar toveren fietsers een regencape tevoorschijn, maar de meesten trappen stevig door om maar zo snel mogelijk bij het strand aan te komen. Daar wordt iedereen opgewacht door een draaiorgel met gezellige deuntjes.

LEES OOK: Start (ver)bouw(ing) Olympiakazerne

“We zijn tien jaar bezig geweest met het ontwikkelen van deze routes en we zijn nog niet helemaal klaar”, zegt Tollenaar. “We hebben het jaren geleden ontworpen, nu hebben we het verbeterd en binnenkort gaan we beginnen met de verdieping door thema’s toe te voegen. We krijgen van veel mensen positieve berichten over de tulpenwandeltocht en daar willen we dus meer routes voor maken”.

“Het is prachtig om te zien hoe mooi het eiland is en het is geweldig om dat uit te dragen naar toeristen en mensen die op het eiland wonen maar geen idee hebben van de schoonheid waartussen zij zich bevinden”.

Op de borden staat alle informatie over het fiets- en wandelroutenetwerk, inclusief alle routes.

opening fietsroutenetwerk GO-4

Reacties

Cookieinstellingen