Start (ver)bouw(ing) Olympiakazerne

Foto: Sam Fish

Op dinsdagmiddag 12 juli kwamen de Brandweerkorpsen van Middelharnis en Sommelsdijk en de politie bijeen voor het startsein van de samenvoeging.

De Olympiakazerne is een aanbouw aan het politiebureau dat tevens verbouwd wordt. Op deze manier worden de twee blusgroepen en de politie Goeree-Overflakkee samengevoegd onder één dak voor een nog betere samenwerking.

“Het is een lange weg geweest”, zegt burgemeester Ada Grootenboer in haar toespraak. “De gesprekken hiervoor waren er al voor de herindeling in 2013. Maar het is eindelijk zover. We staan aan de vooravond van een uniek gezamenlijk veiligheidshuis met hopelijk in de toekomst ook nog een ambulance”.

LEES OOK: Inbraak in Oude-Tonge, € 5000,- vindersloon gestolen sieraden!

“Er is de afgelopen periode hard gewerkt om deze samenvoeging mogelijk te maken”, zegt Arjan Littooy namens de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. “We weten allemaal hoe belangrijk vrijwilligers zijn en dan vandaag met name de brandweer van Goeree-Overflakkee. Ze nemen goede beslissingen op het juiste moment en ze staan altijd voor iedereen klaar”.

Maar de Olympiakazerne is niet de enige nieuwe aanwinst voor de ploegen. Ze hebben ook nieuwe helmen en pakken gekregen.

Olympiakazerne-3

Noaberschap
“Ik vind dit een goed moment om de noaberschap te introduceren op Flakkee”, zegt Gerrit Laurens, sectorhoofd District Zuid West Politie. “Het is een woord uit het Twentse dialect dat staat voor burenhulp. Help elkaar, sta voor elkaar klaar. Dat is namelijk ook wat wij hier doen met deze drie teams. Samenwerken en voor elkaar klaar staan, elkaar helpen waar en wanneer dat nodig is”.

“We zijn blij met dit fantastische gebouw en ik kijk ernaar uit om met iedereen samen te werken”, aldus Laurens.

Het is de bedoeling dat het gebouw voor 1 november wordt opgeleverd.

Reacties

Cookieinstellingen