Inschrijving voor Flakkeese Dagen is geopend!

Foto: Popstichting Jailhouse

Eilandelijke artiesten opgelet! De inschrijving voor de Flakkeese Dagen editie 2024 is officieel geopend!

We mogen dan misschien nog enthousiast uitkijken naar de komst van Sinterklaas, popstichting Jailhouse is met hele andere voorbereidingen bezig. De 33ste editie van het muziekfestival moet gaat plaatsvinden op vrijdag 12 en zaterdag 13 april 2024. Dat lijkt nog ver weg, maar tot die tijd moet er een hoop gebeuren. En echte fans van het festival zullen misschien opgelucht zijn, de oude vertrouwde opzet met twee tenten komt weer terug!

“Min of meer gedwongen door de naweeën van corona kozen we in 2022 voor een openlucht variant. Na de positieve reacties hierop besloten we dat concept ook in 2023 te handhaven,” laat de organisatie weten. Maar ja, we wonen toch in Nederland. “Het weer blijft een onzekere factor waar wij als organisatie heel onrustig van worden. Zo is er altijd het risico van regen in het festivalweekend. En zelfs bij de aangename temperaturen overdag koelt het eind mei ’s avonds nog steeds stevig af. Het wordt dan behoorlijk fris op het festivalterrein.”

Maar niet alleen het weer speelt mee. In mei zijn er meer evenementen en vakanties waar de organisatie rekening mee moet houden. “Dat alles bij elkaar opgeteld én het feit dat de noodzaak van een openlucht opzet er niet meer is, hebben we besloten om in 2024 terug te gaan naar de klassieke set-up met twee tenten.” De locatie is hetzelfde gebleven als vorig jaar.

Artiesten

Maar goed, voor een goedlopend festival heb je niet alleen een podium en tenten nodig. Er moeten artiesten zijn die willen spelen. Nu is er op Goeree-Overflakkee geen gebrek aan muzikaal talent en dus kan het zijn dat er muzikanten naast een plekje grijpen. Maar hoe dan ook is de inschrijving officieel geopend.

Net als bij voorgaande edities is er ook dit jaar weer de voorwaarde van de Flakkeese connectie. Je kunt als band of DJ deelnemen aan de Flakkeese Dagen als je voldoet aan de volgende voorwaarde.

  • Minimaal één bandlid moet op Goeree-Overflakkee wonen. Mensen die het eiland hebben verlaten, maar tijdens eerdere edities wel hebben opgetreden wordt een uitzondering gemaakt. Er wordt dan wel gekeken naar hoe betrokken de muzikant nog is bij de Flakkeese popscene. Deze afweging wordt gemaakt door de programmeurs.

Inschrijven

Inschrijven voor de Flakkeese Dagen 2024 kan alleen door het formulier op de website van Popstichting Jailhouse in te vullen. Helemaal onderaan is er een extra invulvak toegevoegd. Deze is voor mensen die zich voor het eerst inschrijven en (mogelijk) nog niet bekend zijn bij de organisatie. “Graag horen we van deze nieuwelingen wat hun connectie is met het eiland. Dan kan er bepaald worden of hun deelname aan het festival gerechtvaardigd is.”

Het formulier dient voor zondag 7 januari ingevuld te zijn. Je krijgt een bevestiging als de inschrijving goed is ontvangen. Hoor je dus niets? Trek dan even aan de bel bij de organisatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen