Dit is de Bestseller Top 60 van week 46 in 2023

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 46 in 2023.

We hebben een nieuwe nummer één deze week in de Bestseller 60 en dat was ook wel een beetje te verwachten. Het boek ‘De Camino’ van Anya Niewierra heeft deze plaats in genomen. Dit boek komt al aardig wat weken voor in de lijst, maar stond vorige week nog op plaats 13. Vorige week won het boek de NS Publieksprijs en dat zorgt altijd wel voor een stijging.

Verder is er op de tweede plaats in de lijst een nieuwe binnenkomer te vinden. Dat is ‘Het jaar van de sprinkhaan’ van Terry Hayes. En Rutger Vink en Thomas van Grinsven maken de top 3 af met hun boek ‘Het pretpark’.

Op de plaatsen 5, 6 en 7 staan er overigens ook nieuwe binnenkomers. Op plaats vijf is dat het boek ‘Hemel op aarde’ van Rob Kemps. Die wordt gevolgd door ‘Dog Man: Alle honds aan dek’ van Dav Pilkey. En ook een boek dat te verwachten was: De biografie van de Amerikaanse acteur Matthew Perry staat deze week op de zevende plaats in de top 10.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (13) Anya Niewierra – De Camino
  2. (-) Terry Hayes – Het jaar van de sprinkhaan
  3. (5) Rutger Vink & Thomas van Grinsven – Het pretpark
  4. (3) Francine Oomen – Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?
  5. (-) Rob Kemps – Hemel op aarde
  6. (-) Dav Pilkey – Dog Man: Alle honds aan dek
  7. (-) Matthew Perry – Friends, lovers en het grote, verschrikkelijke ding
  8. (10) Thomas Erikson – Omringd door idioten
  9. (4) Johannes Visser – Is het voor een cijfer?
  10. (9) Tommy Wieringa – Nirwana

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen