Thema’s en data Diekdagen bekend

Foto: Ondernemersvereniging Goeree-Overflakkee

Het bruisende city center van de gemeente Goeree-Overflakkee Middelharnis staat na de Havendagen en het NK Wielrennen ook dit jaar weer 4 vrijdagen in het teken van de ‘Diekdagen’.

De ‘Diekdagen’ zijn vernoemd naar de 2 km lange winkeldijk in het centrum met een gevarieerd winkelaanbod en terrassen op en onder aan de dijk, ‘D’n Diek’ genoemd in plaatselijk Flakkees. Het winkelcentrum grenst aan de pittoreske oude dorpskernen van Middelharnis en Sommelsdijk, maar grenst ook aan de unieke jachthaven van Middelharnis omringd met diverse terrassen waar het goed toeven is.

Vrijdag 15 juli
De eerste vrijdag staat in het teken van Manega Oostmoer. Zij geven diverse demonstraties en er zijn rondritten. Natuurlijk is er ook een braderie, die is te bezoeken tussen 12.00 en 21.00 uur.

LEES OOK: NK Wielrennen feest op Diekhuusplein

Vrijdag 22 juli
Naast de braderie van 12.00 tot 21.00 uur zijn er overdag op het Diekhuusplein radiografisch bestuurbare modellen van de RC Junkies te zien. In de avonduren zal er een groot aantal oude tractoren opgesteld staan in het centrum. Deze kunnen van dichtbij bekeken worden en de eigenaren staan erbij om vragen te beantwoorden.

Vrijdag 29 juli
Buiten de normale braderie is rondom de muziektent de Ibizafair te vinden (beiden van 12.00 tot 21.00 uur). De middag en de avond staan tevens in het teken van de oldtimers. Een groot aantal oldtimers staat opgesteld in het centrum en deze kunnen van dichtbij bekeken worden. Ook de eigenaren staan erbij om vragen te beantwoorden. Aansluitend is er ’s avonds op het Diekhuusplein een Openluchtbioscoop.

Vrijdag 5 augustus
Op vrijdag 5 augustus is er behalve de braderie van 12.00 tot 21.00 uur, overdag ook een oude ambachten/streekmarkt. En rond de muziektent staat ook de Ibizafair weer opgesteld.

LEES OOK: Wil jij meewerken aan deze website?

Op alle Diekdagen zijn er diverse kinderactiviteiten en is er gezellige livemuziek. Een vertrouwd onderdeel van de Diekdagen is het beachvolleybal. Dit is van slechts één vrijdagavond uitgegroeid tot een complete midweek. VC Intermezzo organiseert in de week van 4 tot en met 8 juli de eerste Marflex Open Flakkeese Beachvolleybal Kampioenschappen, een hele mond vol, maar het wordt super gezellig! De finale hiervan vindt plaats op vrijdagavond 8 juli. Voor meer informatie hierover kun je mail met [email protected].

Standjes
Mensen die graag een standje willen huren (Ook belangenorganisaties) kunnen contact opnemen met het secretariaat van de Ondernemersvereniging door een e-mail te sturen naar [email protected].

Reacties