De reizende kunstmanifestatie gaat verder

Foto: Sam Fish

Na eerdere etappes in het Inspiratie Centrum Grevelingen, tijdens de Kunstkijk in Melissant en de havendagen in Middelharnis, gaat de vierde etappe van deze reizende kunstmanifestatie van start.

Woord&Kunst strijkt neer in Goedereede tijdens de portdagen. Opening van dit unieke project is op 18 juni in de toren van Goedereede. Het idee is van KunstPlus en de Reizende Dichters maar kent inmiddels een veel bredere groep mensen en organisaties die geweldig hebben samengewerkt om dit project, van voor het eiland ongekende omvang, mogelijk te maken.

De basis voor dit project werd gevormd door mooie verhalen en indrukken van Goeree-Overflakkee. Rondom deze verhalen en indrukken werkten dichters en scholieren, beeldend kunstenaars en muzikanten samen.

LEES OOK: Regiokampioenstitel voor Schotejiller

De gedichten zijn voor de expositie gedrukt op grote banieren die speciaal voor de portdagen voor heel Goedereede zijn opgehangen. De bijbehorende kunstwerken worden geëxposeerd in de toren van Goedereede. Deze expositie duurt van 18 juni tot en met 23 juli.

Onderdeel van het project is de “metrumsessie”. Tijdens een metrumsessie worden gedichten voorgedragen en wordt muziek gemaakt. Iedere etappe is anders dan de vorige en dus zeker de moeite waard, ook als u al eens bent geweest. Andere gedichten, andere muzikanten en andere muziekstukken.  Op 18 juni wordt er muziek, geïnspireerd op de gedichten gemaakt door Trio Quodlibet, Clementine Volker en het carillon van de toren wordt bespeeld door beiaardier Jan Bezuijen, die speciaal voor deze gelegenheid een nieuw stuk heeft gecomponeerd.

Na de portdagen reist het project verder over het eiland. De volgende etappes vinden plaats in Den Bommel, Dirksland en Ooltgensplaat. De planning van deze etappes kunt u vinden op de facebookpagina van KunstPlus (www.facebook.com/kunstplus) en op de website van KunstPlus (www.Kunstplus.nu).

LEES OOK: Aandacht voor huiselijk geweld bij ouderen

Woord&Kunst is opgetekend in een boek. De gedichten en foto’s van de kunstwerken zijn gebundeld. Bezoekers aan de expositie kunnen dit boek aanschaffen.

De toegang tot de expositie is gratis. De voorstelling is op zaterdag 18 juni om 14.00 uur in het Torenmuseum in Goedereede.

Reacties