Tentoonstelling Huisvlijt in Achthuizen

Foto: Ouwe Stee

Al eerder hebben wij vele bezoekers mogen ontvangen op onze Tentoonstelling.

Ter ere van onze Tantes hebben wij een Tentoonstelling  Huisvlijt ingericht in hun voormalige  boerderij  “De Ouwe Stee” aan de Schaapsweg 25 in Achthuizen. Ervaar de sfeer van weleer.

De tantes
“Wij, twee nichtjes van de betreffende tantes, willen graag de mensen laten zien en ervaren welk werk onze tantes gedaan hebben in hun leven. Zij woonden samen met elkaar op de boerderij. Zij hebben beiden op de boerderij gewoond, tot de oudste 100 werd, en waren zelfvoorzienend in al hun levensbehoeften. Wij zijn trots op onze tantes en dat willen wij graag delen met anderen. Daarom hebben wij de boerderij ingericht als een soort museum, voor ons een historisch erfgoed ter ere van onze tantes. Dit alles op een boerderij uit de 18e eeuw met historische elementen”, vertellen ze.

LEES OOK: Expositie Jos de Beer en Hans Oosterom bij Atelier Havenhoofd 1

Openingstijden
Op zaterdag 18 en 25 juni, alle zaterdagen in de maanden juli en augustus en op zaterdag 3 en 10 september is de boerderij geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Alleen op zaterdag 27 augustus sluit het museumpje om 13.00 uur.

Er kan heerlijk wat gedronken worden met iets lekkers erbij. De boerderij kan vrij bezocht worden, maar een afspraak maken kan natuurlijk ook door te bellen met 06 37 16 40 48 of stuur een e-mail naar [email protected].

Om het museum en de boerderij te kunnen onderhouden wordt er een entree bedrag gevraagd van € 1,50 per persoon.

Reacties