Expositie Jos de Beer en Hans Oosterom

Foto: Jos de Beer

Galerie en Atelier Havenhoofd 1 van beeldend kunstenaar Renate van Opdorp, verzorgt een inloop- en open atelier en zeer regelmatig ook gast-exposities.

Van vrijdag 17 juni t/m zaterdag 16 juli zijn werken te zien van Hans Oosterom en sculpturen van Jos de Beer. De feestelijke opening van deze expositie vindt plaats op vrijdag 17 juni van 16.00 tot 18.00 uur.

Hans Oosterom
Hans vertelt over zijn werk: “In mijn hoofd zitten ontelbare beelden, kleuren, stemmingen en muziekjes, die zich mengen met wat mijn ogen zien. Vervolgens meng ik weer dat, wat doorgaat voor dé werkelijkheid, met mijn oudere indrukken tot nieuwe beelden. Soms gaat dat mengen heel bewust, vaker ongemerkt: ik doe het dan zoals het voor mij goed is. Ik werk met mijn palet, mijn keuze van filters en programma’s naar een eindbeeld. Ik werk met een reeks van sophisticated programma’s op een forse iMac. Beelden selecteren, uitsnijdingen maken, details vervagen, diepte inbrengen, beelden in elkaar over laten vloeien en kleuren filteren zijn slechts enkele van de gebruikte technieken. Tussendoor steeds kijken: goed, nog wat meer of juist een stapje terug. Ik werk met mijn palet, mijn keuze van filters en programma’s in kleine stapjes naar het eindbeeld. Een complex proces dat ruimte biedt voor toevalligheden, verrassingen en cadeautjes in de vorm van nieuwe vormen of kleuren”. Meer informatie over Hans Oosterom is te vinden op zijn website.

LEES OOK: Pop-up camping en Open Winddag

Jos de Beer
Jos de Beer is een beeldend kunstenaar die abstract ruimtelijk werk maakt. Hij is autodidact maar vormgeving is een rode draad in zijn leven. Hierbij zijn natuurlijke en organische vormen voor hem bronnen van inspiratie. Vanuit een bepaald idee ontwikkeld zich gaande weg het proces  een sculptuur die soms mede wordt bepaald door de structuur van de steen.

Hij zoekt altijd naar harmonie in de abstracte vormen wat duidelijk zichtbaar in zijn sculpturen is.  Het werk is herkenbaar en spreekt tot de verbeelding. Toch is geen enkel beeld definieerbaar en zijn geen twee beelden hetzelfde: elk beeld is uniek.

Jos werkt voornamelijk  met steensoorten als albast, serpentijn en speksteen. De organische vormen en het gladde oppervlak nodigen uit om aangeraakt te worden.

Havenhoofd 1
Atelier Havenhoofd 1 is te vinden op Havenhoofd 1, onderaan het fietsbruggetje bij het strand in Middelharnis. Op zaterdag is er altijd één van de kunstenaars aanwezig om te vertellen over zijn of haar werk. Buiten de openingstijden kan het atelier bezocht worden op afspraak, mail hiervoor naar [email protected] Openingstijden:

Woensdag van 12.30 tot 16.30 uur
Donderdag van 12.30 tot 16.30 uur
Vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur
Zaterdag 9.30 tot 12.30 uur

Reacties