Mindervalide bunkerroute met WO2GO

Foto: Lugerek

Het uit de Tweede Wereldoorlog daterende bunkercomplex ‘De Punt’ bij Ouddorp, heeft sinds de opgraving vijf jaar geleden al vaak de pers gehaald en vele bezoekers getrokken.

Het geniet inmiddels zelfs internationale belangstelling. Nadeel is dat de bunkers alleen bereikt kunnen worden over een zandpad van enkele honderden meters lengte, wat ook nog omhoog loopt. Hierdoor is het complex vrijwel niet te bezoeken door mensen die slecht ter been zijn. De stichting WO2GO organiseert daarom ook dit jaar weer een speciale dag voor deze mindervaliden en wel op zaterdag 11 juni. Hierbij worden de gasten met terreinwagens (Landrover en Iltis) vanaf de parkeerplaats naar de bunkers (en terug) vervoerd.

LEES OOK: 

Ter plaatse krijgt de bezoeker deskundige toelichting. De eerste rit vindt plaats vanaf 10:00 uur, de excursies starten op 10:15 uur. Om 15:00 uur is de laatste rondleiding. Bij de bunkers wordt voor een kopje koffie gezorgd. Entree is gratis. Verzocht wordt om de auto in de berm te parkeren bij de nieuw geplaatste Tobruk-bunker. Hier is ook de in- en uitstapplaats van de terreinwagen.

Reacties