Goedemorgen, het is vandaag dinsdag 7 maart

Foto: Pixabay

De belangrijkste maaltijd van de dag is het ontbijt. En laat het vandaag nou net de dag van de Cornflakes zijn. Wat eet jij als ontbijt?

Door Sam Fish

Cornflakes zijn gemaakt van gekookte, uitgerolde en vervolgens gedroogde of geroosterde maïs. Dit wordt meestal op smaak gebracht met verschillende ingrediënten. Denk aan chocolade of rode vruchten, misschien ben je meer van de honing.

Het gerecht vindt zijn oorsprong in Amerika. In 1897 richtte de arts John Harvey Kellogg samen met zijn broer Will Keith, de Sanitas Food Company op. Ze wilde zo graanproducten op de markt brengen. Het standaard ontbijt bestond voor de rijken uit eieren en vlees en voor de armen was het griesmeel en andere gekookte granen.

John en Will kregen uiteindelijk een hoogoplopend meningsverschil over het toevoegen van suiker aan de cornflakes. De twee gingen uit elkaar en richtten beiden hun eigen bedrijf op.

Weerbericht

Vooral in het zuiden en zuidoosten valt nog regen. Dit gaat gemengd met natte sneeuw. Vooral in Zuid-Limburg kan het plaatselijk wit worden. In het noorden is het droger met soms wat ruimte voor de zon. Daar trekken later echter de winterse buien vanaf de kust het land op. In de loop van vanmiddag wordt er koudere lucht aangevoerd. Hierdoor krijgen de buien steeds meer een winters karakter. Lokaal kan het dan ook door sneeuwbuien plaatselijk wit worden. Hier op het eiland hangt de temperatuur rond de 6 graden.

Bron: Weer.nl

Houd de agenda in de gaten!

Er is weer van alles mogelijk als het gaat om het organiseren van evenementen en activiteiten. Er zijn ook alweer diverse activiteiten toegevoegd aan de agenda. Check die daarom zeker regelmatig. Hij wordt bijgevuld zodra er een evenement wordt ingestuurd. En dat kun jij ook doen! Ben je iets aan het organiseren en wil je het in onze agenda hebben? Stuur dan alle informatie in een e-mail naar [email protected].

Check hier de volledige agenda! En let goed op, er staan ook activiteiten in waarbij je je vooraf moet aanmelden!

Thema van de dag

Het is vandaag ook de dag van de varken uit de oven en de dag van gehoord worden. En we kijken even terug naar de geschiedenis. Want op deze dag in…

 • 1876 ontving Alexander Graham Bell patent voor de telefoon.
 • 1968 vertoonde de BBC voor het eerst het nieuws in kleur.
 • 2009 lanceerde NASA het Kepler Space Observatory. Dat is een satelliet om planeten op te sporen die net als de Aarde bewoonbaar zijn.
 • 2017 sloegen stropers voor het eerst toe in een Europese dierentuin. Ze doodden in Thoiry Zoo (Frankrijk) een vierjarige witte neushoorn. Ze gingen er vervolgens met een van zijn hoorns vandoor.

Uitgelicht

De stichting WO2GO doet al sinds 2008 onderzoek naar oorlogsslachtoffers op Goeree-Overflakkee. Nu zijn ze bezig met een herdenkingspaneel over de slachtoffers van Melissant. Ze hebben al tien slachtoffers en wat informatie over hen gevonden, maar het is nog niet compleet. Daarom vragen ze de rest van het eiland om hulp bij dit project.
En wordt Goeree-Overflakkee misschien wel het eerste afvalvrije eiland van Nederland? Als het aan professor Lamoraal ligt wel. Hij komt binnenkort naar Middelharnis om met leerkrachten uit het basisonderwijs te spreken over het project. Er moeten gastlessen komen voor de kinderen waardoor alles in gang wordt gezet. Wie weet ligt er een afvalvrije toekomst voor ons in het verschiet.

Wil je niets missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en/of volg ons op Facebook!

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

 • Bart Nieuwkoop – Voetballer – 27
 • Frank Olijve – Voetballer – 34
 • Barbara Zutt – Atlete – 42
 • Thomas Joseph Thyne – Amerikaans acteur – 48
 • Joost Volmer – Voetballer – 49
 • Rachel Weisz – Brits actrice – 53
 • Vincent Verweij – Regisseur – 60
 • L. James – Brits schrijfster – 60
 • Nico Dros – Schrijver – 67
 • Lieneke Dijkzeul – Schrijfster – 73

Dossier: De dag van
Cookieinstellingen