Dit is de Bestseller Top 60 van week 4 in 2023

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 4 in 2023.

Het boek ‘Reserve’ van de Britse prins Harry blijft ook deze week populair. Voor de tweede week op rij staat het boek op de eerste plaats van de Bestseller 60. De andere twee boeken in de top 3 van deze week zijn overigens twee nieuwe binnenkomers. De tweede plek is voor Sander Schimmelpenninck met het boek ‘Sander en de brug’. En de top 3 wordt afgemaakt door het nieuwe Baantjer-boek van Peter Römer.

Op de vijfde plaats van deze week staat ook een nieuwe binnenkomer. Dat is het boek ‘Het verlangen van een weesmeisje’ van Anne Jacobs. En de top 10 wordt deze week afgesloten door een kleine stijger. Dat is het boek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Joukje Akveld en Jan Jutte. Hun boek stond vorige week nog op de twaalfde plek. Dit is het prentenboek van het jaar en staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (1) Prins Harry – Reserve
  2. (-) Sander Schimmelpenninck – Sander en de brug
  3. (-) Peter Römer – Baantjer: De Cock en de ongehoorde moord
  4. (2) Han van Bree – Het aanzien van 2022
  5. (-) Anne Jacobs – Het verlangen van het weesmeisje
  6. (4) Dirk de Wachter – Vertroostingen
  7. (6) Delia Owens – Daar waar de rivierkreeften zingen
  8. (5) Michael Pilarczyk – Master your mindset
  9. (7) Thomas Erikson – Omringd door idioten
  10. (12) Joukje Akveld & Jan Jutte – Maximiliaan Modderman geeft een feestje

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.

Cookieinstellingen