Kinderburgemeesters schrijven eerste Kinderakkoord

Foto: Provincie Zuid-Holland

De Kinderburgemeesters van Zuid-Hollandse gemeenten hebben hun eerste aanbevelingen gedaan aan het provinciaal bestuur.

De provincie heeft de vertegenwoordigers van de kinderen uitgenodigd om te luisteren wat er onder hen speelt. En daar kwamen een aantal aanbevelingen uit. Denk aan een verbod op de verkoop van dieselauto’s. Maar ook meer betaalbare woningen, een prijs voor de beste afvalverzamelaar en meer flats in Zuid-Holland.

De kinderen werden voor de bijeenkomst welkom geheten door de commissaris van de koning Jaap Smit. Daarna zijn de kinderburgemeesters aan de slag gegaan om te werken aan het akkoord. Zelf hebben ze gekozen voor drie thema’s. Dat zijn natuur, wonen en vervoer. Daarin staan een aantal vragen centraal.

  • Wat zijn je zorgen?
  • Wat zijn volgens jou oplossingen?
  • En wat heb je nodig om dat te realiseren?

Luisteren naar de wensen

Gedeputeerde Berend Potjer heeft het akkoord met daarin de aanbevelingen en wensen in ontvangst genomen. Potjer gaf daarbij aan dat het Provinciaal Kinderakkoord aan de formateur van het nieuwe provinciebestuur wordt gegeven. Zo wordt er ook geluisterd naar de wensen van de Zuid-Hollandse kinderen. Zij mogen nog niet stemmen tijdens de verkiezingen op 15 maart, maar ze horen wel bij de toekomst.

Volgens Potjer bevat het plan mooie aanknopingspunten waar een toekomstig provinciebestuur mee aan de slag kan gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen