Gemeente GO steunt Theaterschool Houten Aap

Foto: PR Strandtheater Houten Kaap

Zet vrijdag 20 januari in je agenda. Dan starten namelijk de nieuwe theaterlessen van Jeugdtheaterschool Houten Aap in Ouddorp.

In het najaar van 2022 was er al een pilot die erg succesvol bleek. En nu is het voor de school mogelijk om verder te gaan. Ze krijgen namelijk een projectsubsidie voor Maatschappelijke Initiatieven van de gemeente.

Vorig jaar september is de theaterschool opgericht. Binnen enkele weken waren er ruim 40 leerlingen die elke vrijdag naar de les kwamen. Het eerste lesblok was een pilot van 10 lessen. Dit werd door zowel de leerlingen als ouders positief ontvangen. En vanaf 20 januari gaat de school verder met drie groepen tot aan de zomer. De oudste groep is een productieklas. Daarbij gaan de kinderen werken aan een uitgebreide eindvoorstelling. De groep kinderen zal minimaal 2 keer spelen in Strandtheater Houten Kaap.

Mark van Vliet

De theaterschool is opgericht door Strandtheater Houten Kaap. Dat doen ze in nauwe samenwerking met docent Mark Van Vliet. Mark geeft de drie bestaande groepen nu iedere vrijdag les. De zeer ervaren theatermaker Mark van Vliet is een creatieve wervelwind. Hij is een positieve en energieke docent die groei stimuleert. Naast docent en acteur is hij ook al jaren regisseur van diverse (kinder)voorstellingen.

Mark staat bekend om zijn energieke en muzikale stijl. Hij toert dan ook al jaren met zijn jeugdvoorstellingen door Nederland en België. In Strandtheater Houten Kaap heeft hij ook al 3 keer met een dolkomische voorstelling op het podium gestaan. Verpakt in een vrolijk avontuur laat hij in zijn theatervoorstellingen bekende melodieën op aansprekende wijze tot leven komen.

Grote wens

Het idee van een theaterschool op Goeree-Overflakkee is al jaren een wens van Strandtheater Houten Kaap. Manager Simone Baaijens heeft tijdens een netwerkbijeenkomst ook de Culturele Raad en de gemeente enthousiast gekregen. Dat kwam mede door de positieve ervaringen met de pilot.

Na deze bijeenkomt heeft de gemeente zeer actief meegedacht over een doorstart van de theaterschool. Het is een uniek initiatief, want nergens anders op het eiland kunnen kinderen op deze manier theaterlessen volgen. Kinderen van het hele eiland en zelfs van Schouwen-Duivenland komen nu op vrijdag naar Ouddorp voor de lessen.

Je kunt nog meedoen!

Op dit moment zijn er in de bestaande groepen nog enkele plekken vrij. Bij meer aanmeldingen, zullen er nog meer groepen opgestart worden. Op dit moment wordt ook gekeken naar een aparte groep opstarten voor kinderen vanaf 13 jaar.

De lessen zijn iedere vrijdagmiddag en starten op vrijdag 20 januari. Voor meer informatie of om je aan te melden, kan je het beste een mail sturen naar [email protected]. Voor meer informatie kun je ook kijken op de website van Houten Kaap.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen