Open dag proeftuin Van Pallandtpolder groot succes

Foto: PR Martijn Groenendijk

Op dinsdag 30 augustus was het een drukte van jewelste in de Van Pallandtpolder. Ruim 130 mensen kwamen daar op de open dag af.

Het evenement werd georganiseerd in samenwerking met de Nationale Proeftuin Precisie Landbouw (NPPL). De organisatie lag in handen van Huibert Groeneveld, Remco Wesdorp en Martijn Groenendijk. Zij lieten de bezoekers zien wat er allemaal gebeurt in de proeftuin. Wethouder Henk van Putten verzorgde de opening van de dag.

“Bijzonder om zoveel bezoekers te zien in deze polder,” begon hij de opening van de middag. “Innovatieve landbouw vindt plaats op heel veel verschillende plekken. Ook bij de afzonderlijke ondernemer. De proeftuin als voorbeeld biedt een geweldige mogelijkheid om mensen samen te brengen. Agrariërs, ondernemers, scholieren, onderzoekers en geïnteresseerde inwoners.”

Innovatie

Bij de open dag waren vertegenwoordigers van diverse bedrijven en instanties en agrariërs aanwezig. Zij vertelden bezoekers over innovatiemogelijkheden in de landbouw. Onderwerpen als bokashi, mechanische onkruidbestrijding, taakkaarten, gewassensensoren en natuur-inclusieve landbouw kwamen aan bod. Ook werden de eerste resultaten gedeeld vanuit de proefvelden van het onderwijs.

“Iedere week komen studenten hier bij ons in de Van Pallantpolder,” vertelt Martijn Groenendijk. “Dat zijn studenten van het mbo tot aan het wo. Samen experimenteren we hier en leren we van en met elkaar. Hun onderzoeken zijn gericht op de praktische vraagstukken die relevant zijn voor ons project. Op die manier kunnen we elkaar dus ook echt verder helpen!”

Na afloop was er nog een informeel samenzijn met een hapje en een drankje. Bezoekers kregen hier de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan.

Van Pallandtpolder

In de Van Pallandtpolder werken ondernemers, inwoners, onderwijs en overheden samen aan een duurzame toekomst voor de agrarische sector. Met veel enthousiasme werken ze aan nieuwe vormen van landbouw. Zo dragen ze bij aan een duurzame toekomst voor de agrarische sector.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen