Ouddorp Duin organiseert eerste kindermuziekfestival

Foto: Ariane van Ginneke

Strandtheater Houten Kaap organiseert voor dinsdag 16 augustus een groot feest. Dit doen ze samen met omliggende ondernemers van Ouddorp Duin.

Het is de allereerste editie van het Houten Aap Kindermuziekfestival. Er zijn optredens van onder meer de rockband Hippe Gasten, Jasper Smit en Tonky en Jack.

Op het Strandplein van Ouddorp Duin zullen van ’s middags 14.00 tot ’s avonds 20.00 uur diverse muzikale activiteiten plaatsvinden. Na de Bollo Kinderdisco is het tijd voor een muzikale show voor de allerkleinsten (2+): Tonky & Jack. Strandwijk aan zee is de thuishaven van het vrolijke duo Tonky & Jack. Samen wonen ze in de vuurtoren vlakbij zee, waar ze de grappigste avonturen beleven. Jack is een echte surfer en ligt vaak in de golven met zijn surfplank. Tonky is de trouwe gekke hond van Jack en samen zingen ze catchy liedjes over het strand, de zee en de dieren en natuurlijk vakantie!

Meer optredens

Het volgende optreden is van de bekende liedjesschrijver Jasper Smit. Hij vindt dat kinderen genoeg dingen aan hun hoofd hebben, die grote kleinkunstliedjes verdienen. En dus zingt Jasper over iedereen moeten zoenen op verjaardagen (getver). Over doen alsof je slaapt wanneer je vader je ’s nachts uit de auto naar bed draagt. En over moeders die hun chocolade voor je verstoppen.

Als slotact komt de Rockband Hippe Gasten op spectaculaire manier optreden op het plein rond 19.00 uur. Hippe Gasten maakt rock voor kinderen. Geen belerend vingertje of flauwe deuntjes, maar serieuze songs met gierende gitaren en pompende drums. Voor de kinderen die het station van K3 gepasseerd zijn en samen met hun ouders willen genieten van wellicht hun eerste échte popconcert.

Hippe Gasten gaat liedjes spelen van het laatste album ‘Komkommermaarbij’, waarop samengewerkt wordt met o.a. producer Skiggy Rapz (bekend van Diggy Dex en Guus Meeuwis) en nieuwe singles als ‘Baas van de BBQ’. Tijdens een optreden van Hippe Gasten worden er natuurlijk weer de nodige muzikale stunts uitgehaald zoals je van Hippe Gasten mag verwachten.

Lokaal talent

Naast de drie grotere optredens zal er ook lokaal talent optreden. De cursisten van Amber van Opijnen, zullen twee optredens verzorgen. Ook zal er een Djembé workshop gehouden worden. Verder is er op het plein nog een knutseltent, schmink, poffertjes, hotdogs, friet en meer lekkers. Toegang tot het festival is gratis. Kijk voor meer informatie op houtenkaap.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen