Nieuw album voor Flakkeese band Kaellex

Foto: Danny van de Griend

Jawel, het is eindelijk zover. Het debuutalum van het Flakkeese duo Kaellex is een wonderlijke waarheid geworden. ‘Is Waar’ is vanaf nu te streamen op Spotify!

‘Is Waar’ is een album waarop het duo hun Nederlandstalige reggae en ska een eigenwijze smoel geven. Het is een afwisselend album geworden met herwerkte versies van al eerder uitgebrachte liedjes. Die zijn voorzien van verbeterde arrangementen en mixen en dus nóg leuker om naar te luisteren!

Dansbare groove

Veel Kaellex liedjes hebben een heerlijke dansbare groove. Her en der zitten er ook prettige oorwurmpjes in die je meenemen naar hun mooie eiland. Het aanwezige surfgitaar geluid versterkt de zomerse sfeer in dit geheel. En dat geldt ook voor de mooie meerstemmige koortjes. Ze flirten zelfs met geluiden en instrumenten die je niet zo vaak tegenkomt in dit genre.

De liedteksten worden met zorg gemaakt en ondanks dat ze wat te vertellen hebben wordt het niet te gewichtig. Daar tegenover staan de lichtere thema’s voor een prettig tegenwicht. ‘Is Waar’ is te beluisteren op alle streamingdiensten. Heb je liever een echte cd? Dan is die in beperkte oplage te krijgen bij de band!

Kaellex

Kaellex wordt gevormd door Yrjo in ’t Veld op zang, gitaar en toetsen en Guide de Jong op drums en zang. De teksten voor de nummers schrijven ze samen. Het Flakkeese duo begon in het voorjaar van 2019 met het kruisbestuiven van ska, dub en surfrock. Beide heren hebben een liefde voor geëngageerde teksten op een lichte toon.

Tijdens de pandemie brachten ze een jaar lang elke maand een nieuw nummer uit. En nu is daar dus het voltallige album ‘Is Waar’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen