Goeree-Overflakkee is een nieuw muzikaal duo rijker!

Foto: Sam Fish

Liefhebbers van Doe Maar opgelet, Goeree-Overflakkee is namelijk een muzikaal ska-reggae duo rijker. Guido de Jong en Yrjo in ’t Veld vormen sinds twee jaar samen de band ‘Kaellex’. En ze komen meteen met muziek!

Door Sam Fish

“Ja, die naam, daar zit wel een verhaal achter,” vertelt Yrjo lachend. “Arjen Lubach had op een gegeven moment een Martin Garrix-iser. Zo kon iedereen zijn eigen DJ naam creëren. Wij hebben het Flakkeese woord ‘Kaellef’ er doorheen gehaald, dat betekent zoiets als mooi of netjes. Maar dat werd dus Kaellex.” En zo was de bandnaam gekozen.

Samen

Het begon precies twee jaar geleden met een appje. “Guido vroeg me of ik ergens mee bezig was op het gebied van muziek,” vertelt Yrjo. “Ik was toen al aan het nadenken over het starten van een raggae groepje. Guido was eigenlijk meteen enthousiast en zei ‘dan heb je nu een drummer’.”

In die twee jaar hebben de mannen 12 nummers geschreven, opgenomen en geproduceerd. “We zijn allebei heel perfectionistisch, dus we zijn best veel tijd kwijt aan het finetunen van de nummers. Yrjo is beroepsmuzikant, maar ik ben leraar op een basisschool in Ouddorp,” legt Guido uit. “Ik heb dus niet alle tijd van de wereld om aan de nummers te spenderen. Dan gaat er wel wat extra tijd overheen. Maar we zijn enorm trots op wat we nu hebben.”

Muziek

En trots mogen ze met recht zijn. Sinds kort brengen de twee elke maand op de 30ste een nieuw nummer naar buiten. “Als beginnend band zit niemand te wachten op een volledig album,” zegt Guido. “Daarom doen we het op deze manier. Ons doel is ook om muziek uit te brengen en mensen blij te maken met onze nummers.”

“Iedereen kan wel iets uit onze nummers halen,” zegt Yrjo. “Als je luistert zonder op te letten zijn het gewoon leuke en gezellige nummers. Maar als je echt naar de tekst gaat luisteren, dan zitten er in sommige nummers wel echte boodschappen. Het hoeft niet allemaal heel diepgaand te zijn, maar de teksten zijn het wel waard om goed naar geluisterd te worden.”

Luister mee

Elke maand komt er dus een nieuw nummer uit, deze is te beluisteren op je favoriete streamingsplatform. Op 30 januari kwam het achtste nummer online te staan, Pluk de dag. “Het is een positief liedje over lief zijn voor jezelf en de dag zo mooi mogelijk maken ondanks alles wat er op je pad komt,” vertelt Yrjo. “Zo’n insteek is wel belangrijk in deze rare tijden.”

Ben je benieuwd naar de muziek van Kaellex? Check het duo dan op Spotify!