Opgelet! Heinenoordtunnel is dit weekend afgesloten

Foto: Pixabay; MableAmber

Mensen die dit weekend richting Rotterdam gaan moeten even opletten. De Heinenoordtunnel is dit weekend namelijk ‘s nachts afgesloten.

Van vrijdagavond 22 juli tot en met zondagochtend 24 juli is de Heinenoordtunnel in beide richtingen afgesloten. In de nacht van vrijdag op zaterdag is dit van middernacht tot 08.00 uur. Van zaterdag op zondag kun je er tussen middernacht en 09.00 uur niet doorheen. Dit geldt voor beide richtingen en is inclusief de oprit Barendrecht (20) en Oud-Beijerland (21).

In deze nachten voert Rijkswaterstaat voorbereidende werkzaamheden uit voor de renovatie van de tunnel. Die renovatie start in 2023. Houd dit weekend daarom rekening met omleidingen en extra reistijd.

Omleidingen

Het verkeer wordt omgeleid via de A16, A17 en de N217. De routes worden ook boven en langs de weg aangegeven met gele borden en informatiepanelen. Tijdens de afsluiting van de tunnel moet je rekening houden met 10 tot 30 minuten extra reistijd. Zolang de Heinenoordtunnel is afgesloten is de Kiltunnel tolvrij.

De omleiding is ook te zien op de afbeelding onderaan dit bericht.

Werkzaamheden

Om de renovatie zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, zijn er voorbereidende werkzaamheden nodig. Die staan dus op de planning voor dit weekend. Daarbij gaat het onder andere om de zingvoegen. Dat zijn de stalen en rubberen, flexibele delen waarmee de tunnelelementen aan elkaar vastzitten. Deze elementen zorgen er ook voor dat de tunnel waterdicht is. De zinkvoegen worden dit weekend behandeld met een conserveringsmiddel. Dat zorgt ervoor dat ze verder beschermd zijn tegen roest en corrosie.

Overige werkzaamheden bestaan deze nacht onder andere uit proef slopen. Zo wordt ingeschat hoelang de sloopwerkzaamheden duren. Daarnaast wordt er een tijdelijke doorsteek aangebracht voor pendelbussen. Deze loopt van de A29 naar het Tunnelpad aan de kant van de Hoeksche Waard. Tijdens de renovatie in 2023 en 2024 rijden de pendelbussen via deze doorsteek door de Tweede Heinenoordtunnel.

Volgende afsluiting

De eerste volgende afsluiting van de Heinenoordtunnel staat gepland in de nachten van 17 tot en met 19 augustus. Hierbij gaat het om regulier onderhoud. Tegen die tijd wordt er meer bekend gemaakt over de afsluiting.

omleiding werkzaamheden Heinenoordtunnel 24 juli

Cookieinstellingen